Cum te poți feri de accidente pe pârtiile de schi Slider
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 202 Vizualizări

Cum te poți feri de accidente pe pârtiile de schi

 

În perioada de sărbătoare și vacanță școlară, în intervalul 23 decembrie și 8 ianuarie, salvatorii montani din cadrul Serviciului Județean Salvamont Salvaspeo Mureș au asigurat permanența în cele două zone montane din județul Mureș, căutate pentru practicarea sporturilor de iarna munții Călimani, respectiv munții Gurghiu.
Odată cu creșterea fluxului turistic a crescut si numărul intervențiilor, astfel numărul celor care au suferit diferite tipuri de accidente în această perioadă s-a ridicat la 23 de accidente pe pârtia de schi din Sovata, 3 accidente în zona montană și 3 persoane au cerut prim ajutor direct la punctele de lucru salvamont reprezentând în total 29 de cazuri.
În perioada amintită vizibilitatea redusă și frigul au reprezentat un factor de risc suplimentar și a necesitat atenție deosebită din partea turiștilor și promptitudine din partea salvatorilor montani, pericolul de rătăcire și hipotermie și degerături fiind foarte ridicat.
Salvatorii montani recomandă purtarea echipamentului de schi ales și reglat în funcție de greutate și înălțime, pârtiile să fie alese în funcție de experiență și aptitudini, schiatul în afara pârtiilor este recomandat doar schiorilor cu experiență, pe timp de ceață este interzisă părăsirea pârtiilor omologate.

Alegeți să schiați în zona de creastă dacă aveti experiența necesară sau însoțit de cineva cu experiență, doar în condiții bune de vizibilitate și echipați corespunzător inclusiv echipament de căutare în avalanșă, protejați-vă împotriva frigului și înainte de a porni la drum să vă informați despre condițiile meteo și de teren, potrivit salvatorilor montani. Mai multe informații puteți afla pe http://www.salvamontms.ro sau sunând la Dispecerat Salvamont a județului Mureș: 0728 289 442

Dispecerat Salvamont național:  0725 826 668 (0 – SALVAMONT)

Număr unic de urgență: 112

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE