Home / Invatamant / 5 personalități vor primi Placheta Eminescu din partea ISJ Mureș de Ziua Culturii Naționale

5 personalități vor primi Placheta Eminescu din partea ISJ Mureș de Ziua Culturii Naționale

Inspectoratul Şcolar Judeţean Mureş în parteneriat cu Consiliul Judeţean Mureş, Primăria municipiului Tîrgu Mureş şi Biblioteca Judeţeană Mureş, va organiza duminică, 15 ianuarie 2017, de la ora 17.30, sărbătorirea Zilei Culturii Naţionale şi omagierea poetului Mihai Eminescu, la 167 de ani de la naşterea sa. Cu această ocazie, ISJ Mureș va oferi și distincția Placheta Eminescu.

Evenimentul – desfăşurat sub genericul „La Steaua…” va continua de la ora 18.00 la Statuia Poetului Mihai Eminescu din parcul Centrului Cultural „Eminescu” din Tîrgu Mureş, după ce va debuta la ora 17.30 cu o slujbă de pomenire, care va avea loc la Biserica de Lemn „Sf. Arhanghel Mihail”, se precizează în comunicatul de presă al ISJ Mureș.

Placheta Eminescu, pentru cinci personalități din Mureș

Inspectoratul Şcolar Judeţean Mureş va oferi Placheta Eminescu de Ziua Culturii Naţionale, unor personalităţi ale judeţului Mureş, care susţin cu profesionalism şi implicare actul cultural autentic. Personalitățile care vor primi Placheta Eminescu sunt: prof. Silvia Halăr, prof. Codruța Băciuț, prof. dr. Iosif Todea, prof. univ. dr. Călin Enăchescu, rector, Universitatea „Petru Maior” Tîrgu Mureş, și prof. univ. dr. Leonard Azamfirei – rector, Universitatea de Medicină şi Farmacie Tîrgu Mureş.

„Invităm locuitorii judeţului Mureş, oamenii de cultură, elevii şi dascălii învăţământului mureşean şi pe toţi cei care doresc să afle cât de bogaţi în Eminescu suntem, la o sublimă „Sară pe deal”, pentru a celebra împreună un timp cultural ziditor, căruia trebuie să-i înmulţim lumina, valoarea şi virtutea contând pe supremaţia spiritului”, transmite ISJ Mureș, prin comunicatul de presă semnat de Nadia Rață, Inspector Școlar General.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

De asemenea, verificati

Accident în Ceuașu de Câmpie

Pompierii militari din cadrul Detașamentului Târgu Mureș au fost solicitați să intervină luni, 27 septembrie, …