Duel inegal, „tigrii”, prea mici în fața favoritei grupei BC Mures
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 278 Vizualizări

Duel inegal, „tigrii”, prea mici în fața favoritei grupei

Așa cum se preconiza, câștigătoarea grupei K din cadrul fazei a doua a competiției continentale FIBA Europe Cup va fi decisă de duelul dintre turcii de la Gaziantep și francezii de la Elan Chalon.

În etapa a IV-a din cele șase ale grupei, BC Mureș Târgu-Mureș a cedat miercuri seara pe teren propriu în fața formației franceze, scor 66-88 (20-23, 14-27, 23-15, 9-23). Porniți cu șansa a doua și cu gândul mai degrabă la campionatul intern și la problemele financiare, mureșenii au dat doar pe alocuri o replică pe măsura așteptărilor suporterilor. Pentru prima dată în competiția continentală cu lot complet, „tigrii” au făcut față puternicei adversare în primul sfert, dar au condus doar în primele minute. Mureșenii au punctat primii prin Gajovic, dar Harris a înscris de la distanță. Același Gajovic și-a readus echipa în avantaj, anulat de coșul lui Fall. Au urmat două coșuri ale lui Lázár, dar oaspeții s-au păstrat permanent în avantaj și s-au desprins spre finalul primului sfert la 6 puncte. „Treița” lui Djapa a echilibrat scorul și Barham a stabilit scorul primului act cu două libere transformate. Se întrevedea însă un joc la discreția echipei care are în componență mai mulți jucători cu evoluții în cel mai puternic campionat din lume (NBA).

Revenirea, doar o iluzie

Sfertul secund a confirmat acest lucru. Echipa franceză a reușit să se despindă fără probleme la peste 20 de puncte când mai erau 3 minute până la pauza mare, cu un parțial 4-22 în primele 7 minute ale sfertului secund. Un coș de 3 a lui Martinic, singurul pe durata întâlnirii a mai strâns scorul. Goran Martinic, la fel ca și Alhaji Mohammed au fost bine păziți și au reușit împreună un total peste care de regulă treceau fiecare dintre ei. La pauza mare tabela arăta 34-50, o diferență care deseori poate fi recuperată, dar în acest caz superioritatea oaspeților la toate capitolele era evidentă. Aceștia și-au mărit avantajul în primele minute de la reluare la 20 de puncte, după care mureșenii au lăsat impresia că pot reveni în meci. Au redus handicapul la mai puțin de 10 puncte. Au câștigat sfertul trei și au intrat la ultima pauză cu doar 8 puncte în urma adversarei (57-65).

Ultimul act a evidențiat însă din nou diferența de valoare dintre cele două echipe. După ce în primele minute ale sfertului patru diferența s-a păstrat în jurul graniței de 10 puncte, oaspeții au accelerat spre final și de la 64-74 la jumătatea sfertului au mai înscris 14 puncte, primind doar 4, reușite de Gajovic și Mohammed. BC Mureș rămâne pe ultima poziție în clasamentul grupei din care se califică doar prima clasată, loc pe care vor și încheia probabil. Ultima deplasare o au miercuri, 18 ianuarie, la turcii de la Gaziantep, care au învins categoric în deplasarea din a patra etapă formația suedeză Södertalje Kings, scor 93-51, adversara mureșenilor în ultima etapă, programată la Târgu-Mureș în 25 ianuarie.

Mrcatori:

BC Mureș: Gajovic 14 (1×3), Djapa 14 (2), Mohammed 9, Lázár 8, Barham 7 (1), Sánta 6, Martinic 5 (1), D. Andrei 3 (1). Au mai jucat Dani Popescu, Cioacătă și Engi.

Elan Chalon: Clark 22, N’Zeulie 15 (3), Bouteille 15 (3), Loum 9, Harris 6 (1), Pitard 6 (1), Fall 6, Roberson 6, Marshall 3.

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE