Share

Home / Sanatate / Sarea mărește riscul de hipertensiune și de maladii cardiovasculare

Sarea mărește riscul de hipertensiune și de maladii cardiovasculare

O reducere cu 10% a consumului de sare ar putea permite salvarea a milioane de vieți, conform unui studiu publicat miercuri de revista British Medical Journal (BMJ), transmite AFP, conform AGERPRES. Oamenii de știință au calculat că declanșarea unor campanii guvernamentale ar putea reduce mortalitatea ridicată legată de consumul excesiv de sare pentru suma modică de 0,10 dolari de persoană. Foarte puține țări au evaluat costurile unei strategii publice vizând consumul de sare. Sarea mărește riscul de hipertensiune și de maladii cardiovasculare.
Majoritatea adulților depășesc consumul recomandat de sare pe zi, de maxim 2 grame, fapt care contribuie la producerea a aproximativ 1,65 milioane de decese anual, în lume, din cauza maladiilor cardiace, conform Organizației Mondiale a Sănătății (OMS).

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regurile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

De asemenea, verificati

Furnizori noi în contract cu CAS Mureș

Un număr de 35 de furnizori noi au intrat în relație contractuală cu Casa Județeană …

Share
Share