Proiect pilot de suport alimentar la Liceul Tehnologic Band Invatamant
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 608 Vizualizări

Proiect pilot de suport alimentar la Liceul Tehnologic Band

Senatorul liberal Cristian Chirteş a anunţat joi, 12 ianuarie, că în cadrul Comisiei pentru Agricultură, Silvicultură și Dezvoltare Rurală a fost avizat proiectul de lege pentru aprobarea Ordonanţei de Urgenţă a Guvernului nr. 72/2016 privind Programul pilot de acordare a unui suport alimentar pentru preşcolarii şi elevii din 50 de unităţi de învăţământ preuniversitar de stat.

În aceste unități-pilot, în anul școlar 2016-2017, elevii primesc, cu titlu gratuit, un suport alimentar care constă într-o masă caldă sau pachet cu produse alimentare. Scopul programului vizează reducerea abandonului școlar care, conform comunicărilor Eurostat, în România ajunge la procentul alarmant de 19,1%. „Astăzi, multe dintre familiile din medii defavorizate nu au posibilitatea de a susține școlarizarea copiilor și se impune implementarea cu celeritate a unor măsuri de sprijin. Această ordonanță de urgență este doar o parte dintr-un pachet mult mai amplu care va veni în preîntâmpinarea abandonului școlar.
Din județul Mureș a fost selectat Liceul Tehnologic Band, unde vor beneficia de prevederile acestui program pilot 941 de elevi, sumele repartizate fiind de 941.000”, a precizat Cristian Chirteș.

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE