Home / Invatamant / Planul de şcolarizare, votat de UDMR doar cu Liceul Teologic Romano-Catolic

Planul de şcolarizare, votat de UDMR doar cu Liceul Teologic Romano-Catolic

Distribuie

Consilierii locali ai UDMR au anunţat, vineri, 13 ianuarie, în şedinţa extraordinară a Consiliului Local Târgu Mureş, că nu vor vota planul de şcolarizare din care lipseşte Liceul Teologic Romano-Catolic din Târgu Mureş, pentru înfiinţarea căruia procurorii DNA au început urmărirea penală în cazul fostului şef al Inspectoratului Şcolar Judeţean (ISJ) Mureş, Ştefan Someşan, şi a directorului şcolii, Zsolt-Jozsef Tamasi.
„UDMR nu va fi de acord cu niciun plan de şcolarizare din care lipseşte Liceul Teologic Romano-Catolic. Am dori să ştim de ce Direcţia Şcoli din cadrul Primăriei Târgu Mureş nu a trimis planul de şcolarizare. Sperăm că această întârziere nu este parte dintr-un alt joc. Ne aşteptăm ca domnul primar să aibă o atitudine pozitivă, clară, deoarece este o discrepanţă între declaraţiile şi faptele dumnealui. A ieşit la iveală şi faptul că nu doar Consiliul părinţilor elevilor de la Colegiul Naţional Unirea a intentat proces, ci şi Primăria a intentat proces separat atacând decizia ISJ Mureş, mulţumită căreia clasele catolice ale Liceului Teoretic Bolyai Frakas au fost preluate de către Liceul Teologic Romano-Catolic, conform legii. În ultima şedinţă a CL chiar primarul i-a asigurat pe părinţi că Liceul Teologic Romano-Catolic nu se află în niciun pericol şi pot conta pe sprijinul său personal. De aceea aşteptăm fapte clare, consecvente din partea conducerii oraşului”, se arată într-un document prezentat de consilierii UDMR.
În timpul şedinţei CL Târgu Mureş, câţiva părinţi ai elevilor au purtat tricouri cu inscripţia „Nu vă jucaţi cu viitorul copiilor noştri”, iar consilierul primarului din Târgu Mureş, Claudiu Maior, le-a dat asigurări că situaţia Colegiului Romano-Catolic „Rakoczi Ferenc” va fi analizată săptămâna viitoare în cadrul unei reuniuni la care este invitat şi Inspectoratul Şcolar Judeţean Mureş.
„Au mai avut loc discuţii între conducerea Primăriei Târgu-Mureş şi reprezentanţii Inspectoratului Şcolar Judeţean Mureş pe această temă, pentru a identifica o soluţie, astfel încât actul educaţional din această unitate de învăţământ să se desfăşoare în condiţii legale. În acest context, îi asigur atât pe părinţi cât şi pe cadrele didactice că Primăria Municipiului Târgu-Mureş are tot interesul ca situaţia să se clarifice cât mai urgent pentru că nimeni nu doreşte crearea unor tensiuni nejustificate în Târgu-Mureş”, a arătat Claudiu Maior.
În dosarul referitor la înfiinţarea Liceului Teologic Romano-Catolic din Târgu-Mureş, şeful Inspectoratului Şcolar Judeţean (ISJ) Mureş, Ştefan Someşan, se află sub control judiciar, fiind cercetat de procurorii DNA – Serviciul Teritorial Târgu-Mureş pentru abuz în serviciu (două infracţiuni) şi uzurparea funcţiei (două infracţiuni), iar directorul instituţiei, Tamasi Zsolt-Jozsef, este urmărit penal pentru abuz în serviciu dacă funcţionarul public a obţinut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit, în formă continuată.
În dosar mai figurează încă 10 suspecţi, majoritatea angajaţi ai Inspectoratului Şcolar Judeţean Mureş.

(Sursa: www.agerpres.ro)

 

 


Citește și despre proiectul „Cu ochii larg deschişi”:

 

Cinci docufiction despre căderea și ridicare din abuzul de droguri

 

Sticker/Cine sunt eu? – o parabolă a pierderii identității din cauza drogurilor

 

”Dealerul morții”, evadare din ”infernul drogurilor”

 

Clean-up. Curajul Mădălinei

 

Povestea lui Mircea

 

Povestea Melaniei, nevoia de iubire şi atenţie satisfăcută cu droguri

   

De asemenea, verificati

Raportul anual al rectorului UMFST ”George Emil Palade” Târgu Mureș

Distribuie Prezentarea Raportului anual al Rectorului Leonard Azamfirei privind starea Universității de Medicină, Farmacie, Științe …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 120 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.