Pașaportul nu e gratuit. Vezi ce taxe nu mai trebuie să plătești Slider
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 14496 Vizualizări

Pașaportul nu e gratuit. Vezi ce taxe nu mai trebuie să plătești

 

De la 1 februarie, persoanele fizice nu vor mai trebui să plătească taxe la eliberarea pașapoartelor, potrivit Legii nr. 1/2017 privind eliminarea unor taxe și tarife, precum şi pentru modificarea şi completarea unor acte normative, ce a apărut în Monitorul Oficial şi va intra în vigoare la 1 februarie 2017.

Care era situația până acum?

Pentru cererile de eliberare a paşaportului simplu electronic depuse în ţară, costul era de 280 lei, din care 258 lei costul paşaportului + 22 lei taxă eliberare paşaport.

Pentru cererile de eliberare a paşaportului simplu electronic pentru minori sub 12 ani, prețul era de 256 lei, din care 234 lei costul paşaportului + 22 lei taxă eliberare paşaport.

Pentru cererile de eliberare a paşaportului simplu temporar depuse în ţară, costul era de 218 lei (96 lei costul paşaportului + 22 lei taxă eliberare paşaport + 100 lei tariful suplimentar.

Ce taxe nu vom mai plăti de luna viitoare?

Prețul unui pașaport era format din trei taxe: contravaloarea fizică a pașaportului, taxa de eliberare și recuperările, iar prin legea amintită mai sus se elimină doar ultimele două taxe. Prin urmare, românii vor plăti în continuare pentru pașaport. Pașaportul electronic simplu va fi 59 de euro sau contravaloarea în lei, față de 100 de euro în prezent.

Pașaportul temporar va costa 20 de euro (sau contravaloarea în lei), față de 80 de euro cum este acum, iar titlul de călătorie va fi de 5 euro, în loc de 60 de euro.

Procurile, care costă în acest moment 60 de euro, vor costa 3 euro.

”Taxa de 22 de lei pentru eliberarea unui pașaport electronic, a unui pașaport simplu temporar sau a altui document de trecere a frontierei, procurarea unui act judiciar sau extrajudiciar, la cererea unor persoane fizice sau juridice străine, eliberarea de adeverințe, precum și alte servicii prestate de autorități, se elimină. Tariful suplimentar de 100 de lei, pentru eliberarea pașaportului temporar, nu mai este valabil.

Este important să știți că aceste taxe nu mai pot fi achitate la CEC. Plata în numerar se  poate face prin internet banking, virament, mandat poștal sau în numerar. Plata se poate face online în sistem internet banking, prin virament bancar, mandate poștale, Trezorerie și casieria Prefecturii” precizează Daniela Micușan, inspector principal de poliție, împuternicit șef Servicul Public Comunitar pentru Eliberarea și Evidența Pașapoartelor Simple Mureș.

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE