Home / Cultură / Senatorul Chirteş ar vrea redenumirea Sălii Mari a Palatului Culturii

Senatorul Chirteş ar vrea redenumirea Sălii Mari a Palatului Culturii

Distribuie

Senatorul PNL Cristian Chirteş intenţionează să propună Consiliului Judeţean Mureş ca Sala Mare a Palatului Culturii să poarte numele compozitorului George Enescu, potrivit unui comunicat de presă remis în cursul zilei de astăzi de Biroul de Presă al PNL Mureş. Redăm mai jos conţinutul integral al comunicatului.

 

„Post scriptum la Ziua Culturii Naționale.
Sala Mare a Palatului Culturii din Tîrgu Mureș trebuie să poarte numele lui George Enescu.

Zilele trecute s-au împlinit 90 de ani de la unul dintre cele mai importante evenimente care au avut loc vreodată în istoria Reghinului. În ianuarie 1927, în sala mare a teatrului orășenesc de pe atunci, avea loc concertul de vioară susținut de George Enescu. La Reghin, Casa de Bal, așa cum era denumit în popor teatrul orășenesc, poartă din 2002 numele lui George Enescu.
În 2018, se vor împlini 80 de ani de la ultimul din cele șapte concerte pe care Enescu le-a susținut la Palatul Culturii din Tîrgu Mureș. Este momentul unei recunoașteri istorice și din partea Tîrgu Mureșului, pe care o putem realiza în 2018, acordându-i sălii mari a Palatului Culturii numele lui Enescu. Gestul pe care Consiliul Județean poate să îl facă este cu atât mai justificat cu cât Palatul Culturii este și locul întâlnirii providențiale dintre Enescu și Constantin Silvestri, moment grație căruia Silvestri avea să devină una dintre marile valori ale culturii mondiale.
Această propunere va face obiectul unei interpelări în proxima ședință a Senatului României, a unei scrisori deschise către Consiliul Județean Mureș, dar și al unei petiții publice pe care o voi lansa în cel mai scurt timp”.

Cristian Chirteș
Senator PNL de Mureș


Citește și despre proiectul „Cu ochii larg deschişi”:

 

Cinci docufiction despre căderea și ridicare din abuzul de droguri

 

Sticker/Cine sunt eu? – o parabolă a pierderii identității din cauza drogurilor

 

”Dealerul morții”, evadare din ”infernul drogurilor”

 

Clean-up. Curajul Mădălinei

 

Povestea lui Mircea

 

Povestea Melaniei, nevoia de iubire şi atenţie satisfăcută cu droguri

   

De asemenea, verificati

Candidaturi comune PSD-PNL în mai multe orașe mari. Ce se întâmplă în Mureș?

Distribuie Conducerile PSD şi PNL s-au reunit, astăzi, de la ora 11:00 în ședință pentru …

1 comentariu

  1. Gheorghe zenesan

    O adevarata prioritate pentru comunitate ? Aeroport, spital regional, autostrada, dezvoltare locala… toate acestea sunt subjected plictisitoare.. in schimb, botezam sali, ridicam statui, organizam festivaluri si sponsorizam echipe falimentare !

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 120 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.