Sergiu Papuc, desemnat reprezentant Administratie
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 1149 Vizualizări

Sergiu Papuc, desemnat reprezentant

Consiliul Local Tîrgu Mureș și-a desemnat în 13 ianuarie, în urma unei ședințe extraordinare, reprezentantul Municipiului Tîrgu Mureș în dosarul 1883/102/2016/a1 cu obiectul măsuri şi excepţii dispuse de judecătorul de cameră preliminară în 12 decembrie 2016. De asemenea, acesta va reprezenta municipiul și în dosarul judecat pe fond.

 

Față de varianta inițială a proiectului de hotărâre aflat în mapele aleșilor locali, aceștia au votat ca articolul 1 să cuprindă o referire la ambele dosare – atât cel din camera preliminară cât și cel de pe fond. Articolul 2 a suferit, de asemenea, o ușoară modificare în sensul că a fost înlocuită sintagma persoana mandatată cu persoană delegată. În urma votului aleșilor locali, social-democratul Sergiu Papuc va reprezenta Municipiul Tîrgu Mureș în instanță.
Ședința a fost convocată în regim de urgență în 10 ianuarie de către un grup de nouă consilieri locali – Csiki Zsolt, Szászgáspár Barnábás, Mózes Levente, Bakó Szabolcs, Bakos Levente, Magyari Előd, Furó Judita, Kovács Lajos și Sebastian Pui -, care au depus o solicitare în acest sens. În expunerea de motive, aleșii locali au invocat o adresă a Tribunalului Mureș din 19 decembrie prin care completul de judecată desemnat în dosarul penal nr. 1883/102/2016/a1 a solicitat desemnarea unui reprezentant al Municipiului Tîrgu Mureș în acesta.
În 16 septembrie, primarul Dorin Florea a fost trimis în judecată pentru presupusa săvârșire a infracțiunii de participație improprie la abuz în serviciu dacă funcționarul a urmărit obținerea unui folos pentru sine sau pentru altul. Procurorii DNA au arătat că edilul șef al municipiului Tîrgu Mureș a întocmit și semnat o expunere de motive, prin care s-a supus dezbaterii Consiliului Local adoptarea, în regim de urgență (deși situația nu o impunea), a propunerii de atribuire, cu titlu gratuit către o asociație sportivă, a unui teren în suprafață de 20.400 mp, situat în municipiul Târgu Mureș. Potrivit procurorilor, Consiliul Local a adoptat hotărârea, iar apoi Asociația Sportivă Trans-Sil a închiriat terenul respectiv unei alte entități sportive, obținând foloase materiale în sumă de 2.563.041,86 lei, iar bugetul local ar fi fost prejudiciat cu aproape 1,2 milioane de lei. (L. V.)

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE