Debut cu dreptul în noul an pentru campioni Sport
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 188 Vizualizări

Debut cu dreptul în noul an pentru campioni

În primul meci al anului, într-o restanță din etapa a IX-a a Ligii 1 de futsal, disputată în 15 ianuarie, City’us Târgu-Mureș s-a impus cu 8-1 (6-0) în deplasarea la ultima clasată, KSE Târgu-Secuiesc. Golurile formației mureșene au fost înscrise de Küsmödi Tamás (min. 3, 11 și 15), Răzvan Togan (4), Vlad Țipău (4), Bogdan Covaci (17), Csoma Alpár (28) și Alex Pop (35). În urma acestui succes, City’us acumulează 24 de puncte din 13 partide disputate, dar rămâne pe locul 6, la două puncte în urma ocupantei locului V, FK Odorheiu Secuiesc.

Jocul a fost la discreția echipei târgumureșene, care a forțat doar cât a fost nevoie, diferența la pauză fiind deja de 6 goluri. În partea secundă, a fost rulat întreg lotul, primind minute pe teren și tinerii componenți ai lotului.

Antrenorii Gherman și Nicușan au început jocul cu formația:
Cătinean- Mario Duque, Togan, Küsmödi și Covaci. Pe parcursul partidei aumai evoluat: Tătar- Csala, Țipău, Mimi Stoica, Alex Pop, Csoma Alpar, Boroș, Kiss și Iszlai.

În etapa următoare, a XVI-a, City’us va întâlni tot în deplasare, la Iași, formația locală CSM Poli, partidă programată luni, 23 ianuarie, de la ora 17.00. Târgumureșenii mai au de susținut și restanța din etapa a XIII-a, pe teren propriu cu Autobergamo Deva, clasată pe locul secund, cu 6 puncte în fața mureșenilor, partidă care nu a fost încă programată.

 

Creșterea tinerilor localnici, principalul obiectiv

După primul joc din acest an a formației campioane en-titre, antrenorii mureșenilor, Cosmin Gherman și Lucian Nicușan și-au exprimat intenția clubului de a promova jucătorii tineri. Unii dintre componenții echipei mureșene născuți în anul 1999 și promovați de la echipa U 19 a clubului au deja o prezență constantă în lot, cu partide disputate atât în Liga 1, cât și în UEFA Futsal Cup, cum sunt Küsmödi, Togan, Csala, Pop, Boroș sau Dobai. Acestora li s-au adăugat recent și Kiss Szilárd și Iszlai Richárd, care s-au aliniat cerințelor primei ligi.

„Chiar ținând cont de faptul că am întâlnit ultima clasată, pot spune că eu și Lucian Nicușan suntem mulțumiți de cum a arătat echipa. Cel mai important amănunt este acela că tinerii continuă să crească și să prindă multe minute în teren, cum au fost acum Iszlai și Kiss, doi jucători foarte talentați, care joacă și pe teren mare, la CSȘ Târgu-Mureș, pe care îi vedem peste câțiva ani la națională. Am mai spus, obiectivul nostru în acest sezon nu este acela de a ne apăra titlul, suntem realiști în această privință, ci de a crește tineri din Târgu-Mureș”, a menționat Cosmin Gherman după partida de la Târgu-Secuiesc.

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE