Home / Slider / Eminescu, sărbătorit la Şcoala ,,Nicolae Bălcescu”

Eminescu, sărbătorit la Şcoala ,,Nicolae Bălcescu”

 

Săptămâna Culturii Naţionale a corespuns la Şcoala Gimnazială ,,Nicolae Bălcescu” cu o pregătire intensă pentru sărbătorirea poetului naţional Mihai Eminescu, potrivit celor povestite de directorul adjunct Fănică Niță.

Învăţământul primar, începând cu boboceii de la clasele pregătitoare şi continuând cu ambiţioşii de la I-IV, a colorat şi încercat, sub îndrumarea doamnelor învăţătoare, desene şi portrete pe teme generale din literatura eminesciană.

Băieţi şi fete de gimnaziu au recitat poezii, dintr-o selecţie eminesciană oferită de cadrele didactice de limbă şi literatură română, maghiară, engleză şi franceză. ,,Interpreţi şi corişti” au urmărit linii melodice ale unor cunoscute lieduri eminesciene, bunăoară emoţionantele ,,Sara pe deal”, respectiv ,,Pe lângă plopii fără soţ”. Eleva Zogorean Teodora, din clasa a VIII-a A, a lucrat la un reuşit portret grafic al poetului, înrămat de administraţia şcolii, iar un alt elev a creionat, pentru colegi, afişele serbării.

Profesori ai catedrei de ,,Limbă şi comunicare” au alcătuit prezentări, vizuale şi textuale, pentru  a-i familiariza pe elevi cu aspecte esenţiale, formative, din viaţa şi activitatea poetului, respectiv a le dezvălui legături ,,de ieri şi de azi” dintre poetul Mihai Eminescu şi oraşul Târgu-Mureş. De asemenea, profesorul de informatică a structurat într-o cheie dinamică, atrăgătoare, pliantul serbării, iar d-ra bibliotecară a pregătit şi prezentat o ofertantă expoziţie de carte eminesciană din biblioteca gimnaziului.

Toate aceste activităţi au fost reunite, luni, 16 ianuarie, într-o apreciată serbare, desfăşurată în sala de sport a instituției, devenită neîncăpătoare

Citeste si:  Accident lângă Târnăveni

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

De asemenea, verificati

INVESTIȚIE. Teren cu tribună și nocturnă, într-o comună mureșeană

Conducerea Primăriei comunei Apold anunță publicul interesat asupra depunerii solicitării de emitere a acordului de …