Incendiu la o fabrică de confecționare a instrumentelor muzicale din Toplița Eveniment
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 851 Vizualizări

Incendiu la o fabrică de confecționare a instrumentelor muzicale din Toplița

Aproximativ patru mii de viori au ars, luni seara, în incendiul care a cuprins secţia de la Topliţa a fabricii de instrumente muzicale din Reghin, pentru stingerea căruia au intervenit aproape 90 de persoane, pagubele produse de flăcări fiind evaluate la circa 1 milion de lei, informează AGERPRES.
Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Harghita, Alina Ciobotariu, a declarat marţi pentru AGERPRES că în incendiu au ars ‘secţia de instrumente muzicale pe o suprafaţă de 2000 de metri pătraţi, în care se aflau depozitate circa 4000 de viori, un compresor electric, unelte şi motoare electrice de lucru, acoperişul halei de producţie şi acoperişul secţiei de depozitare a materiei prime, pe o suprafaţă de circa 3720 de metri pătraţi’.
Potrivit sursei citate, s-a făcut o evaluare aproximativă a numărului de viori mistuite de flăcări, dar este posibil ca acesta să fie mai mare, administratorul urmând să facă o evaluare exactă în cursul zilei de marţi.
Pompierii au stabilit că incendiul a fost provocat de un scurtcircuit electric, în urma ‘lăsării sub tensiune a utilajelor şi aparatelor tehnologice’.
Valoarea bunurilor distruse se ridică la aproximativ un milion de lei, în vreme ce pompierii au reuşit să salveze bunuri evaluate la 1,5 milioane de lei.
Pentru stingerea incendiului s-au luptat, mai multe ore, 45 de pompieri militari de la ISU Harghita şi ISU Mureş, 26 de pompieri civili de la serviciile voluntare pentru situaţii de urgenţă din Borsec, Lăzarea, Sărmaş şi Subcetate şi 15 angajaţi de la fabrica cuprinsă de flăcări. De la ISU Harghita s-a intervenit cu patru autospeciale de lucru cu apă şi spumă, o ambulanţă SMURD şi o maşină grea de descarcerare, cu care s-a asigurat iluminatul zonei, alte trei autospeciale de la ISU Mureş şi cinci autospeciale de la serviciile voluntare pentru situaţii de urgenţă.
Alina Ciobotariu a precizat că ‘intervenţia a fost îngreunată de temperaturile scăzute, de minus 15 grade Celsius, de cantitatea de materiale combustibile depozitate, precum şi de fumul dens degajat în urma arderii’.
Nu s-au înregistrat victime şi nu a fost nevoie de intervenţia ambulanţei SMURD, aflată în zonă pentru acordarea primului ajutor.
Reprezentanţii ISU Harghita nu au putut preciza dacă proprietarul fabricii are asigurare în caz de incendii.

Sursă foto: IGSU

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE