Home / Social / Mai mulți bani pentru părinţii care revin la muncă înainte de terminarea concediului maternal

Mai mulți bani pentru părinţii care revin la muncă înainte de terminarea concediului maternal

Distribuie

Guvernul a decis să majoreze la 650 de lei cuantumul stimulentului de inserţie acordat persoanelor care se întorc la muncă înainte de încheierea concediului de creştere a copilului, care durează doi ani, informează News.ro. Până acum, stimulentul de inserţie era de 531 de lei. „Măsura urmează a fi aplicată începând cu drepturile lunii aprilie 2017”, precizează Guvernul, conform sursei citate.
Plenul Camerei Deputaţilor a adoptat, pe 30 martie, în calitate de for decizional, legea prin care indemnizaţia de creştere a copilului va fi de 85% din veniturile părintelui şi se va acorda pentru o perioadă de doi ani, fără niciun plafon, proiectul fiind adoptat în forma trimisă de la Comisia de muncă.
Legea adoptată atunci prevedea şi că persoanele care, în perioada în care sunt îndreptăţite să beneficieze de concediul pentru creşterea copilului, obţin venituri supuse impozitului au dreptul la un stimulent de inserţie în cuantum lunar de 50% din indemnizaţia minim garantată. Altfel spus, părinţii care au optat pentru o revenire mai rapidă în câmpul muncii au primit lunar un stimulent de inserţie în cuantum de 50% din indemnizaţia minimă aferentă concediului, adică 531,25 lei.


De asemenea, verificati

Emil Constantinescu lansează la Târgu-Mureș colecția „Istoria recentă și anticiparea viitorului”

Distribuie Institutul de Studii Avansate pentru Cultura și Civilizația Levantului, condus de președintele Emil Constantinescu, …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 120 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.