Maria Kozak consideră că prioritățile nu se schimbă odată cu schimbarea inspectorului școlar general Invatamant
  • vali.covaciu
  • 0 comentarii
  • 2725 Vizualizări

Maria Kozak consideră că prioritățile nu se schimbă odată cu schimbarea inspectorului școlar general

Maria Kozak a fost numită prin detașare la conducerea Inspectoratului Școlar Județean Mureș în locul Nadiei Rață. Ordinul de Ministru prin care Maria Kozak, fostul inspector școlar de limba și literatura română, a fost numită inspector școlar general a fost emis luni, 16 ianuarie. Nadia Rață fusese numită în funcția de inspector școlar general în 22 noiembrie, după ce la începutul lunii noiembrie, DNA a început urmărirea penală a lui Ștefan Someșan, fostul inspector școlar general, sub acuzația de abuz în serviciu și uzurparea funcției în cazul înființării Liceului Teologic Romano-Catolic .

„Este un lucru care mă responsabilizează”

„Prioritățile fundamentale ale educației nu trebuie să se schimbe odată cu schimbarea unui inspector școlar general. Dacă învățământul românesc își asumă caracterul predictibil atunci noi trebuie să avem capacitatea să păstrăm o anumită coerență în această direcție”, a declarat noul inspector școlar general, Maria Kozak.

„Este un lucru care mă responsabilizează și cred că a trecut momentul în care să considerăm că un anumit rol, vremelnic și el, ne sporește într-un fel. Cred că lucrurile stau chiar invers. Omul poate spori locul, rolul, pe care îl are vremelnic. Dacă reușește, înseamnă că este un om mulțumit sau împlinit. Invers nu cred că e valabilă reciproca”, a adăugat Maria Kozak.

Despre situația Liceului Romano-Catolic

„Referitor la situația Liceului Romano-Catolic, pot să vă spun următorul lucru, propunerea de rețea vine de la Direcția Școli de la Primăria Municipiului Tîrgu Mureș. În funcție de ceea ce vine la Inspectoratul Școlar Județean din partea Primăriei, Inspectoratul va acorda sau nu avizul conform pentru această instituție de învățământ, în legătură cu care nu avem, până la momentul acesta o hotărâre judecătorească definitivă care să stabilească legalitatea sau ilegalitatea înființării”, a declarat Maria Kozak.

În legătură cu situația salariilor noul inspector școlar general a declarat că „urmează ca în zilele următoare să reglăm și lucrul acesta, respectiv plata salariilor profesorilor de la Liceul Romano-Catolic, pentru că, în condițiile în care fostul director se află sub control judiciar nu există altcineva care să poată semna niciun act în acea instituție”.

„Mai avem șase situații în care nu au fost făcute numirile directorilor”

Despre numirile directorilor și directorilor adjuncți în unitățile de învățământ, Maria Kozak a declarat că „mai avem șase situații în care nu au fost făcute numirile directorilor. Urmează ca în cel mai scurt timp posibil să rezolvăm și problema aceasta”.

Urmează să fie numit un inspector de limba și literatura română. „Nu pot să fac cumul de funcții, chiar dacă mă despart foarte greu de departamentul de limba și literatura română. În zilele care urmează va trebui să reglăm și acest aspect”, a precizat Maria Kozak.

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE