Subvenții neacordate, încercăm remedierea Administratie
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 363 Vizualizări

Subvenții neacordate, încercăm remedierea

Asociațiile și fundațiile din domeniul social nu au putut depune cerere pentru subvenționare se arată într-un proiect de hotărâre care vizează aprobarea subvenționării unităților de asistență socială din municipiul Tîrgu Mureș în baza Legii 34/1998 privind acordarea unor subvenţii asociaţiilor şi fundaţiilor române cu personalitate juridică, care înfiinţează şi administrează unităţi de asistenţă socială.

 

Potrivit expunerii de motive, la nivel local, Primăria munincipiului Tîrgu Mureș nu a reușit organizarea procesului de depunere a cererilor de subvenție în timp util, nerespectând astfel Art. 12 alin. (1) al Normelor metodologice la Legea 34/1998 care prevede: ”Convenţia pentru anul în care se acordă subvenţia se încheie în luna decembrie a anului precedent.”
În consecință, asociațiile și fundațiile din domeniul social nu au putut depune cerere pentru subvenționare și nu beneficiază conform legii de la data de 1 ianuarie 2017 de subvenție pentru serviciile sociale pe care le derulează în beneficiul comunității.
Pentru intrarea în legalitate și soluționarea problemei, în expunerea de motive se propune ca subvenționarea unităților de asistență socială, precum și linia de buget aferentă, să treacă în atribuțiile Serviciului Public de Asistență Socială al Primăriei Tîrgu Mureș, iar în cadrul serviciului actual să rămână finanțarea proiectelor ONG-urilor din domeniul social în baza Legii 350/2005 privind regimul finanţărilor nerambursabile din fonduri publice alocate pentru activităţi nonprofit de interes general.
În consecință, în proiectul de hotărâre se prevede că data limită de depunere a documentaţiei de solicitare a subvenţiei este 15 februarie 2017, care se depune în plic închis, într-un singur exemplar, la registratura municipalității.
Documentațiile depuse vor fi evaluate de comisia de evaluare stabilită prin hotărâre de Consiliu Local, care va verifica în teren informațiile din cererea de subvenție și va acorda punctaje conform prevederilor legale.
Lista finală va cuprinde doar unitățile de asistență socială care un un punctaj de minim 60 de puncte, în ordine descrescătoare și va fi publicată pe site-ul tirgumures.ro.
În hotărâre se mai prevede că, pentru acest an, convenţia privind subvenționarea se va încheia până la 1 martie 2017. Din 2018, convenția se va încheia până în luna decembrie a anului precedent, iar dacă bugetul nu este aprobat, se încheie o convenţie provizorie, urmând ca în termen de maximum 30 de zile de la data aprobării bugetului să se încheie convenţia definitivă.

 

Ce sume se vor aloca?

 

Nivelul mediu lunar al subvenţiilor care se acordă de la bugetul local pentru o persoană asistată, propus în proiectul de hotărâre, la articolul 1, este următorul: 250 lei/persoană, pentru centrul rezidenţial; 175 lei/persoană, pentru centrul de zi; 120 lei/persoană, pentru unitatea de îngrijiri la domiciliu; 90 lei/persoană, pentru cantina socială sau alte servicii de acordare a hranei.
În articol se mai precizează că, în cazul serviciilor acordate complementar, cuantumul cumulat al subvenţiei lunare pe persoană asistată nu poate depăşi suma de: 175 lei, pentru serviciile acordate în cadrul unui adăpost de noapte sau centru de zi, complementar/cumulat cu masa la cantină sau alte servicii de acordare a hranei, respectiv 120 lei, pentru serviciile acordate prin unitatea de îngrijire la domiciliu complementar/cumulat cu masa la cantina socială sau alte servicii de acordare a hranei.
Ligia VORO

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE