Ziua Culturii Naționale sărbătorită la Luduș Cultură
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 297 Vizualizări

Ziua Culturii Naționale sărbătorită la Luduș

Ziua Culturii Naționale a fost marcată printr-o serie de evenimente artistice în orașul Luduș. Amintim aici piesa de teatru în premieră, prelegerea despre însemnătatea acestei zile, lansări de carte, concerte de muzică, depuneri de coroane în memoria poetului Mihai Eminescu.

Goana după fluturi la Luduș

„Goana după fluturi” în premieră la Luduș

Protopopiatul Ortodox Luduș, în colaborare cu Primăria, Casa de Cultură „Pompeiu Hărășteanu” și Liceul Tehnologic Luduș a organizat, sâmbătă, 14 ianuarie 2017, cu prilejul sărbătoririi Zilei Culturii Naționale premiera piesei de teatru „Goana după fluturi” de Bogdan Amaru, în regia lui Emanuel Petran de la Teatru Național din Cluj Napoca. Spectacolul s-a desfășurat în Sala Mare a Casei de Cultură în prezența a peste 300 de spectatori și a fost interpretat de membrii Grupului de Inițiativă pentru Tineret din cadrul Protopopiatului Ortodox Luduș și elevi ai Liceului Tehnologic din localitate.

Piesa dramaturgului Bogdan Amaru „Goana după fluturi” a pus față în față două lumi – a bogaților și a săracilor – și este o pledoarie pentru dragostea simplă, trăită în condiții modeste. Un tânăr doctorand în științele naturii, sărac, este îndrăgostit de o creatoare de modă dintr-o mahala bucureșteană. Însă, i se ivește „oportunitatea” de a se căsători cu o fată frumoasă, fiica unui bogătaș care, de altfel, nu-l dorește ca ginere. În final, acest plan eșuează, iar tânărul va descoperi adevărata fericire alături de cea care îl iubește cu adevărat.

Lansare de carte

Serie de evenimente culturale organizate de Primărie

Primăria orașului Ludușși Casa de Cultură „Pompeiu Hărășteanu” a organizat duminică, 15 ianuarie 2017, de la ora 15,45, o depunere de jerbe de flori la bustul Poetului Național Mihai Eminescu. Evenimentul a fost urmat la ora 16,00, în sala mare a Casei de Cultură „Pompeiu Hărășteanu”, a fost susținută prelegerea „Însemnătatea Zilei Culturii Naționale”, a doamnei prof. dr. Mirela Cozma de la Liceul Tehnologic Nr. 1 Luduș. Expunerea a fost urmată de două lansări de carte: „Unirea de la 1918 reflectată în paginile ziarului „Unirea”, de la Blaj”, autor preot doctor Sorin Valer Russu, prezentată de prof. univ. dr. Cornel Sigmirean, de la Universitatea „Petru Maior” și „Un țipăt de păun”, autor actorul, regizorul de teatru și televiziune Eugen Todoran, din București, fiu al orașului Luduș, prezentată de prof. Mircea Gheborean.

Momentul artistic al zilei a fost susținut de elevi ai Liceului Tehnologic Nr. 1 Luduș, de artiștii Nicușor Silaghi, la vioară, Teodor Molnar, contrabas, Dănuț Zăhan, acordeon și Adrian Sărmășan, cantautor, din Cluj Napoca.

Ziua Nationala la Ludus_net (4)

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari


Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE