Home / Slider / Ce puteți cumpăra de la târgul producătorilor locali, Local Farmers’ Market
Local Farmers' Market

Ce puteți cumpăra de la târgul producătorilor locali, Local Farmers’ Market

Distribuie

Prima ediție din 2017 a Local Farmers’ Market, târgul producătorilor locali, organizat în curtea Muzeului și a Atelierului de prezentare Petry, a început astăzi la ora 8.00. Târgul va fi deschis până la ora 19.00.

Peste 20 de producători locali întâmpină vizitatorii târgului cu o gamă variată de produse: brânzeturi, miere, produse din carne, siropuri și sucuri naturale, țuică, ceaiuri, dulciuri și produse handmade.

foto 2 targ producatori

Local Farmers’ Market

Local Farmers’ Market va avea loc în a treia vineri a fiecări luni.
„Ediția aceasta a târgului este una aniversară, acum un an fiind organizată prima ediție a Local Farmers’ Market. Organizăm târgul pentru a oferi pe de o parte producătorilor un loc unde să-și prezinte produsele, pe de altă parte pentru a le da oamenilor posibilitatea să cunoască producători locale și să achiziționeze produse sănătoase”, ne-a spus Bálint Erika, marketing director, Petry, organizatorul târgului.

O parte dintre cei 23 de producătorii de la târgul din 20 ianuarie

Foto 3_targ Producatori_Kalman

Sándor Kálmán, din comuna Merești, din județul Harghita, a venit la târg cu brânzeturi din lapte de capră, oaie și vacă. „Brânzeturi maturate, condimentate, produse proaspete. Avem o fermă de familie, acolo se produce și laptele pe care îl prelucrăm în aceste produse. Prețurile diferă de la stadiul de maturare al brânzetului. Cele de oaie și capră sunt de la 50 de lei kg, de vacă – 40 de lei, cele condimentate sunt tot 40 de lei. Avem și niște specialități: brânză maturată în vin roșu sau cu gălbiori – ciuperci de pădure”.

Foto 4 targ producatori_miere

„Am venit cu produse apicole, miere, polen, propolis și specialități din miere. Sunt apicultor cu diplomă și cu multă muncă. Am 80 de familii de albine. Prețurile pe borcan depind și de cantitate și de tipul de miere și sunt de la 12 lei până 35 de lei. Mierea de salcâm este mai scumpă, iar cea polifloră mai ieftină. Pe kilogram, poliflora e cam la 25 de lei și cea de salcâm la 35 de lei”, ne-a spus Kilyén Ferenc, din Sângeorgiu De Mureș.

Foto 5_targ producatori_Koronka Illa Maria

Koronka Illa Maria, din Tîrgu Mureș, a venit la târg cu suc natural din coacăze negre.„Sucul e 100% natural, fără conservanți. Nu se dizolvă în apă, se bea direct așa în păhărel mic în fiecare dimineață. Este foarte bun pentru imunitate, pentu fiere, pentru ficat. Avem o plantație proprie de patru hectare. După ce culegem, ducem coacăzele la Lupeni unde este o firmă care face totul de la A la Z. Spală, presează la rece, pasteurizează și pune la vacuum în sticle”. Koronka Illa mi-a mai spus că sucul trebuie păstrat în frigider doar după deschiderea sticlei „și ține cam trei-patru săptămâni”.

Foto Targ producatori_seminte dovleac

Un producător din Pănet a venit la târg cu semințe de dovleac fără coajă, cu ulei din semințe de dovleac presat la rece, pastă tot din semințe de dovleac și făină de dovleac. Aceasta mi-a spus că ulei de dovleac poate fi folosit în salate sau poate fi consumat direct, una-două lingurițe pe zi, fiind foarte bun pentru circulația sângelui, prostată și paraziți.

Foto 6_targ producatori_rozi ropi

„Am venit cu sărățele „Rozi Ropi”, ciocolată de casă, biscuiți de casă și niște prăjituri, pogăci, covrigei”, a spus Barabás Rozália, din Sângeorgiu de Pădure.„E frig, dar a început să vină lumea”, mi-a mai spus.

Târgul producătorilor locali, Local Farmer’s Market, are loc pe Aleea Scăricica nr.1. Puteți ajunge acolo de pe strada Revoluției sau coborând scările de pe Bulevardul Cetății spre stada Revoluției.


Citește și despre proiectul „Cu ochii larg deschişi”:

 

Cinci docufiction despre căderea și ridicare din abuzul de droguri

 

Sticker/Cine sunt eu? – o parabolă a pierderii identității din cauza drogurilor

 

”Dealerul morții”, evadare din ”infernul drogurilor”

 

Clean-up. Curajul Mădălinei

 

Povestea lui Mircea

 

Povestea Melaniei, nevoia de iubire şi atenţie satisfăcută cu droguri

   

De asemenea, verificati

LIVE: Raportul anual al rectorului UMFST ”George Emil Palade”

Distribuie Prof. univ. dr. Leonard Azamfirei, rectorul principalei universități mureșene, prezintă joi, 28 martie, Raportul …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 120 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.