Noutăți în domeniul stomatologiei pediatrice Sanatate
  • teodora.mindru
  • 0 comentarii
  • 1207 Vizualizări

Noutăți în domeniul stomatologiei pediatrice

Facultatea de Medicină Dentară din cadrul Universității de Medicină și Farmacie (UMF) Târgu-Mureş va găzdui, în perioada 17-18 februarie, cursul postuniversitar „Măsuri de prevenție în stomatologia pediatrică”, adresat cadrelor didactice, rezidenților și medicilor.

Prezentările vor avea loc în Amfiteatrul Centrului Integrat de Medicină Dentară începând cu ora 10.00, iar demonstrațiile practice se vor desfășura în cadrul Laboratorului de Tehnică Dentară din cadrul Centrului Integrat de Medicină Dentară. Coordonatorul cursului este prof. dr. Mariana Păcurar, iar colaboratorii sunt șef de lucrări dr. Dana Esian, șef de lucrări dr. Eugen Bud și șef de lucrări dr. Manuela Chibelean. Cursul va prezenta noutățile din domeniul profilaxiei pedodontice și ortodontice. Se vor acorda 8 credite EMC și taxa de participare este 200 lei.
„Cursul postuniversitar „Măsuri de prevenție în stomatologia pediatrică” se adresează atât cadrelor didactice și rezidenților din specialitățile pedodonție și ortodonție, cât și medicilor care lucrează în cabinetele private și au contract cu Casa de Asigurări de Sănătate. Cursul aduce o serie de elemente noi în profilaxia pedodontică – leziuni carioase, boli parodontale, cât și în cea ortodontică. Vor fi prezentate măsurile de prevenire a instalării unei anomalii dento-maxilare (păstrarea lee-way-space), aplicarea unor aparate miofuncționale de reeducare a respirației, deglutiției, cât și aparatele simple de stopare a obiceiurilor vicioase: plăcuța vestibulară, gutiera cu țepi, scutul lingual). Tot în cadrul acestui eveniment vor fi făcute demonstrații practice de confecționare și aplicare a unor menținătoare de spațiu (fixe sau mobile), utile în prevenirea migrărilor dentare datorate extracțiilor sau avulsiilor traumatice)”, au afirmat organizatorii cursului postuniversitar.
Potrivit UMF Târgu-Mureş, cursurile postuniversitare de perfecționare se adresează atât medicilor și farmacistilor, cât și altor categorii de specialiști care doresc să-și completeze formarea științifică și profesională: biologi, chimiști, informaticieni etc. Baza de învățământ o constituie clinicile universitare și laboratoarele de profil, cursanții beneficiind și de acces la întreaga dotare cu aparatură (mijloace audio-vizuale, multimedia) a Universității.
Informații suplimentare despre înscrieri se pot obține accesând site-ul UMF Târgu-Mureş sau la numărul de telefon: 0265-215.551 interior 239. Persoana de contact este
Domnica Oltean.

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Citește și:

Recomandari

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 
 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE