Home / Administratie / Problemele Fundației Curbeu, aproape de final?

Problemele Fundației Curbeu, aproape de final?

Distribuie

Fundația Curcubeu și-a asumat de ani buni o misiune dificilă – de a-i școlariza pe copiii rromi din cartierul Valea Rece. Doar că Fundația Vijf Broden En Twee Vissen care deține imobilul de pe strada Pășunii nr. 21/A și care a susținut Fundația Curcubeu a dorit o implicare financiară și a Executivului târgumureșean, altfel nu mai susține proiectul. Problema ar putea fi rezolvată printr-o hotărâre de Consiliu Local prin care să fie aprobată încheierea unui contract de închiriere între municipiu și fundația olandeză. Chiria lunară s-ar cifra la 313,88 euro.

 

Proiectul de hotărâre a fost justificat de faptul că, dacă nu este reglementată situația, Fundația Vijf Broden En Twee Vissen ar putea proceda la evacuarea preşcolarilor şi elevilor de etnie rromă precum şi a personalului didactic (educatoare şi învăţătoare), urmînd ca aceştia să fie repartizaţi altor unităţi şcolare.
Astfel, contractul supus aprobării Consiliului Local Tîrgu Mureș prevede închirierea unei case de 110 mp, compusă din demisol cu 2 garaje şi 2 pivniţe, parter cu 2 camere, bucătărie, baie, antreu, hol şi casa scării, cu mansardă având 2 camere, baie şi hol. În acest spațiu își desfășoară activitățile 106 preșcolari și elevi ai Fundației Curcubeu, structură a Școlii Gimnaziale Romulus Guga din Tîrgu Mureș.
Acesta ar urma să fie încheiat pe o perioadă de 4 ani și șapte luni, începând cu data de 1 februarie până la data de 31 aufust 2021 cu posibilitatea de prelungire prin act adiţional.
Pentru închirierea spațiului, municipalitatea târgumureșeană s-ar obliga să plătească până la 15 februarie 2017 suma de 3.950 de euro, iar începând cu luna martie 2017 lunar 313,88 de euro.
Tot Primăria Tîrgu Mureș ar suporta costurile utilităților – energie electrică, gaz – metan, apă-canal, salubritate etc, pe baza facturii emise locator, însoţită de facturile emise de furnizori.
Dacă nu este plătită la termen, vor fi plătite penalizări pe suma restantă. “Întârzierea de peste 90 de zile atrage după sine rezilierea contractului, precum şi evacuarea spaţiului închiriat după un termen de 30 de zile de la data emiterii unei somaţii”, mai prevede proiectul de contract de închiriere.
Din anul 2000, în spațiul de pe strada Pășunii, Fundația Curcubeu a școlarizat copii rromi, reușind în mare parte recuperarea lor școlară, și a desfășurat activitate de asistenţă socială. (L. V.)


Citește și despre proiectul „Cu ochii larg deschişi”:

 

Cinci docufiction despre căderea și ridicare din abuzul de droguri

 

Sticker/Cine sunt eu? – o parabolă a pierderii identității din cauza drogurilor

 

”Dealerul morții”, evadare din ”infernul drogurilor”

 

Clean-up. Curajul Mădălinei

 

Povestea lui Mircea

 

Povestea Melaniei, nevoia de iubire şi atenţie satisfăcută cu droguri

   

De asemenea, verificati

Centrul comunei Corunca modernizat cu 3,5 milioane de lei, fonduri din bugetul local

Distribuie Zona centrală din Corunca este într-un amplu proces de modernizare. Lucrările sunt finanțate din …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 120 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.