La Tîrgu Mureș, protest împotriva proiectului de OUG a grațierii și amnistiei Justitie
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 3802 Vizualizări

La Tîrgu Mureș, protest împotriva proiectului de OUG a grațierii și amnistiei

În jur de 100 de târgumureșeni au ajuns duminică, la Ceasul cu flori din centrul municipiului pentru a-și exprima dezacordul față de proiectele ordonanțelor de urgență privind amnistia și grațierea promovate de Guvernul României săptămâna trecută. Astfel, timid, Tîrgu Mureșul s-a adăugat pe harta protestelor din România, după București, Cluj-Napoca, Brașov, Timișoara și alte orașe din țară.

 

Târgumureșenii și-au dat întâlnire la ora 17 și au rămas până la ora 19 în Piața Trandafirilor, aproape întregul interval de timp stând în liniște. Răzleț s-au auzit scandări precum NU corupției!, NU grațierii! și NU amnistiei!. De asemenea, câțiva participanți au purtat pancarte, pe care erau afișate sloganuri precum: „M-a plătit Soros”, „La mulți ani, Dragnea… cu executare” etc.

 

La protest au fost studenți, artiști, pensionari, oameni de afaceri.

 

„În primul rând, mi-am revendicat dreptul de a participa la protest, pentru că am fost la vot. Apoi, sunt dezgustat de nonșalanța cu care actualul partid de la putere își aruncă tentaculele în fiecare sector în care, parcă, parcă, făceam progrese… Aș fi vrut să ies încă de la modificarea metodologiei privind organizarea concursului pentru ocuparea funcțiilor de director în școli. Apoi, am ieșit pentru că lumea trebuie să știe că și tinerilor le pasă de politică și de mizeria pe care o prestează Dragnea&Co. Și, în ultimul rând, să nu uităm, logic că am ieșit pentru că „m-a plătit Soros”!”, și-a motivat Răzvan Capră prezența în piața târgumureșeană.

Printre participanți au fost prezenți și membri ai POL și USR.
protest_edited

„E un gest de minimă atitudine, o solidaritate cu niște cetățeni care au organizat pe Facebook acest eveniment, fără să îți dorești să preiei o acțiune de protest”, ne-a spus Dan Mașca, președintele POL aflat, de asemenea, în centrul municipiului alături de colegi de partid. De la USR a fost prezent fostul candidat pentru Parlamentul României, medicul Horea Mihălțan.

Proiectele de ordonanță de urgență privind amnistia și grațierea au fost puse în dezbatere publică în 18 ianuarie. Asupra lor s-au exprimat critic Înalta Curte de Casație și Justiție, DNA, DIICOT, asociațiile magistraților, ONG-uri. Punctul de vedere al AMR îl puteți lectura 8-18-Comunicat gratiere

Ligia VORO

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE