Home / Sport / Handbalistele cedează în fața liderului

Handbalistele cedează în fața liderului

Distribuie

Echipa feminină de handbal SC Mureșul Târgu-Mureș a suferit a doua înfrângere din această ediție a Diviziei A, ambele pe teren propriu. După eșecul din debutul ediției cu Universitatea Reșița, mureșencele au cedat duminică după masă cu 19-21 (10-11) în fața liderului seriei B a campionatului, CS Minaur Baia Mare. Înaintea acestei a XII-a etape, cele două se aflau la egalitate de puncte, 21, pe locurile 1 și 4, dar golaverajul net superior al maramureșencelor (+113, față de +38) le dădeau mari favorite în jocul de la Târgu-Mureș. Lucrurile nu au decurs însă așa. Formația mureșeană a dat o bună replică și chiar impresia că pot câștiga întâlnirea. Cu un lot în care a revenit extrema Cosmina de Oliveira și coordonatoarea jucător-antrenor Georgeta Bucin, mureșencele s-au dovedit aceeași formație tenace din urmă cu câțiva ani, capabilă să învingă orice adversară, echipa care avea în lot majoritatea componentelor cu care reușea în urmă cu partu ani promovarea în Liga Națională. După un debut echilibrat, mureșencele s-au desprins la două goluri la jumătatea primei reprize, la 7-4 după 20 de minute și avea 9-4 în minutul 22. Finalul reprizei a fost însă unul dezamăgitor pentru ele. Oaspetele au revenit cu trei goluri consecutive și până la pauză au preluat conducerea, după opt minute în care Mureșul a mai înscris o singură dată.

Gazdele s-au bătut practic singure

Cu un avantaj minim și nesperat la un moment dat, băimărencele au revenit de la vestiare decise să-și păstreze prima poziție în clasament. Seria negativă a gazdelor a continuat și au mai primit două goluri în primele minute, fără a mai înscrie, ajungându-se la un parțial 1-9 în 10 minute de joc. Câteva pătrunderi ale Cosminei de Oliveira au reechilibrat jocul. Mureșul s-a apropiat la un singur gol și au avut în mai multe rânduri posesia. Fără interi care să puncteze de la 9 metri și cu principalele jucătoare marcate foarte atent, gazdele nu au găsit soluții pentru a depăși o apărare agresivă și foarte mobilă, care nu au oferit culoare pentru semicerc. Maramureșencele au reușit la intrarea în ultimele 10 minute ale reprizei secunde să se desprindă la 5 goluri (15-20) și aparent nu se mai punea problema învingătoarei. După minute bune în care portarul Andreea Petruneac și-a menținut echipa în joc prin intervențiile sale, aceasta a fost învinsă cu mare ușurință, lucru la care a contribuit apărarea prea largă la fazele de contraatac ale adversarelor. Jocul nu era însă încheiat. Mureșul a redus diferența la doar două goluri când mai erau 5 minute. Au fost minute în care mureșencele s-au dovedit neputincioase în fața portarului de talie mică a adversarelor. Andreea Nastasă a parat în aceste minute trei aruncări de la 7 metri și altele din acțiune, intervenții care i-au salvat echipa care a mai înscris o singură dată.

SC Mureșul rămâne pe locul 4, la 3 puncte în urma formațiilor SC Minaur, CSM Slatina și Universitatea Reșița, departajate de golaveraj, dar pentru ele urmează întâlniri dificile în etapele viitoare. În etapa de duminica viitoare vor evolua pe terenul celei de-a doua clasate, CSM Slatina.

Marcatoare: Stângu 6 goluri, De Oliveira 5, Alina Moloci 4, Fărcaș 2, Bucin 2. Din lot au mai făcut parte Andreea Serediuc, Bab Timea, Tabita Rad, Burnete, Grosu și Manole.

Minaur: Andrița 5, Rudics 5, Naumenko 4, Mihai 4, Bledea 1, Zegrean 1, Bidașcu 1


Citește și despre proiectul „Cu ochii larg deschişi”:

 

Cinci docufiction despre căderea și ridicare din abuzul de droguri

 

Sticker/Cine sunt eu? – o parabolă a pierderii identității din cauza drogurilor

 

”Dealerul morții”, evadare din ”infernul drogurilor”

 

Clean-up. Curajul Mădălinei

 

Povestea lui Mircea

 

Povestea Melaniei, nevoia de iubire şi atenţie satisfăcută cu droguri

   

De asemenea, verificati

CSU Târgu Mureș: Rezultate bune la ciclism

Distribuie În ziua a treia a competiției de ciclism Serbia Epic Series, sportivul Patrick Pescaru …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 120 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.