Home / Invatamant / Noutăți despre admiterea la UMF Târgu-Mureș

Noutăți despre admiterea la UMF Târgu-Mureș

Distribuie

Universitatea de Medicină și Farmacie (UMF) Târgu-Mureș a anunțat, pe site-ul propriu, organizarea examenului de admitere, conform Regulamentului propriu, pentru programele de studii acreditate/autorizate de la Facultatea de Medicină, Facultatea de Medicină Dentară și Facultatea de Farmacie. Candidaţii la concursul de admitere din sesiunea iulie 2017 se pot înscrie la un singur program de studii.

Potrivit UMF Târgu-Mureș, la programele de studii Medicină, Medicină Dentară şi Farmacie, clasificarea candidaților se va face în ordinea descrescătoare a mediei, în care o pondere de 90% va avea nota obținută la testul grilă, iar 10% media de la bacalaureat.

Informații despre probele de concurs
Proba de concurs la programele de studii Medicină și Medicină Dentară constă dintr-un test grilă, la una dintre următoarele discipline: biologie sau chimie organică, la alegere. Notele obţinute la biologie sau chimie în cadrul aceluiaşi program de studiu, în funcţie de opţiunea candidatului, sunt echivalente în realizarea clasificării finale. Testul grilă va consta din 100 de întrebări cu 4 variante de răspuns. Toate cele 100 de întrebări vor fi de tip „întrebări cu răspuns la alegere” și vor fi „la prima vedere”, adică vor fi formulate de comisia de admitere înainte de concurs. Întrebările pot avea 1 sau 2 răspunsuri corecte; nu se va preciza care dintre întrebări au 1 sau 2 răspunsuri corecte.
Proba de concurs la programul de studiu Farmacie constă dintr-un test grilă, din disciplina chimie organică. Testul grilă va consta din 100 de întrebări cu 5 variante de răspuns. Întrebările vor avea un singur răspuns corect: 50 de întrebări extrase din cartea cu întrebări de chimie organică și 50 de întrebări „la prima vedere”, elaborate de comisia de admitere din tematica şi bibliografia indicată la proba de chimie organică la programele de studiu Medicină şi Medicină Dentară.
Proba de concurs la programele de studii Asistență medicală generală, Balneofiziokinetoterapie și recuperare, Nutriţie şi dietetică, Tehnică dentară, Cosmetică medicală, Tehnologia produsului cosmetic va consta dintr-un test grilă din biologie. Testul grilă va consta din 50 de „întrebări cu răspuns la alegere” constituit astfel: 40 de întrebări vor fi alese din lista de întrebări existente la sfârșitul celor 5 capitole indicate și 10 întrebări vor fi elaborate de comisia de admitere, „la prima vedere”, din cele 5 capitole indicate. Clasificarea candidaților se va face în ordinea descrescătoare a mediei, în care o pondere de 70% va avea nota obținută la testul grilă, iar 30% media de la bacalaureat. Indiferent de programul de studii, candidaţii pot opta ca proba de concurs să fie susţinută în limba română sau maghiară, în funcţie de limba în care au susţinut bacalaureatul.
Pentru programul de studiu Educaţie fizică și sportivă se va aplica Metodologia de admitere 2017 specifică acestui program.
Modalitatea de înscriere, calendarul de concurs și locul în care se vor desfășura probele scrise sau practice ale concursului de admitere, pentru toate programele de studii, vor fi anunțate în timp util, pe site-ul Universității. Candidații sunt sfătuiți să consulte periodic secțiunea dedicată admiterii 2017 pentru fi la curent cu informaţiile oficiale.


Citește și despre proiectul „Cu ochii larg deschişi”:

 

Cinci docufiction despre căderea și ridicare din abuzul de droguri

 

Sticker/Cine sunt eu? – o parabolă a pierderii identității din cauza drogurilor

 

”Dealerul morții”, evadare din ”infernul drogurilor”

 

Clean-up. Curajul Mădălinei

 

Povestea lui Mircea

 

Povestea Melaniei, nevoia de iubire şi atenţie satisfăcută cu droguri

   

De asemenea, verificati

INTERVIU – Patru elevi de la „Papiu”, calificați la Etapa Națională a Olimpiadei de Matematică. „Matematica este regina tuturor științelor”

Distribuie Performanță demnă de admirație și aplauze pentru patru elevi ai Colegiului Național „Alexandru Papiu …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 120 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.