Home / Administratie / Soluţiile de dezvoltare, pe agenda primarilor PSD

Soluţiile de dezvoltare, pe agenda primarilor PSD

Primarii social-democraţi din judeţul Mureș s-au întâlnit la Reghin, săptămâna trecută, cu ocazia primei reuniuni din acest an a Ligii Aleșilor Locali a PSD Mureș.

Liniile de finanţare, prioritate zero

Cel mai important punct al ordinii de zi a fost prezentarea noilor linii de finanțare care se vor deschide în acest an, iar primarii au discutat despre dificultățile birocratice, având ocazia să găsească soluții din experiența celorlalți. Discuțiile s-au referit și la probleme legate de cadastru și publicitate imobiliară, fond funciar și resurse umane.

Ca și concluzie PSD de Mureş, primarii au stabilit că se vor întâlni lunar, în a treia săptămână din lună, pentru a prezenta pașii pe care au reușit să îi facă pentru comunitățile pe care le reprezintă, dar și pentru găsirea de noi soluții de dezvoltare. „A fost o întâlnire eficientă, foarte concentrată pe probleme concrete, iar mulți dintre colegii noștri au găsit răspunsuri la întrebări și idei pentru noi proiecte. Ne propunem să continuăm pe aceeași linie a comunicării, având toți ca scop asigurarea unui trai mai bun pentru cetățenii pe care îi reprezentăm”, a declarat Dan Vasile Dumitru, primarul comunei Ibăneşti şi președintele Ligii Aleșilor Locali a PSD Mureș.

112

Primarii, impulsionaţi de Vasile Gliga

Prezent la întâlnire, Vasile Gliga, președintele PSD Mureș, a salutat interesul primarilor spre noi oportunități de finanțare. ”Trebuie să pregătim primarii să atragă cât mai multe fonduri guvernamentale și europene în comunitățile lor, mai ales că urmează o perioadă în care se vor deschide noi linii de finanțare, iar noul Guvern al României și-a exprimat interesul clar pentru finanțarea localităților care vor depune proiecte de dezvoltare. Primarii sunt datori să atragă fonduri pentru locuitori, indiferent că i-au votat sau nu, și să depună toate eforturile pentru asigurarea unui nivel de trai mai bun”, a afirmat Vasile Gliga.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

De asemenea, verificati

16 consilieri județeni, zero rapoarte de activitate în 4 ani de mandat!

La împlinirea a patru ani de la depunerea jurământului de consilier județean, eveniment consemnat în …