Share

Home / Invatamant / Ediția de iarnă Grow 2017, program național de învățământ nonformal, în două orașe din Mureș

Ediția de iarnă Grow 2017, program național de învățământ nonformal, în două orașe din Mureș

Dacă îți dorești să vezi cu ochii tăi cum arată învățarea non-formală într-un mediu intercultural, poți participa la primele sesiuni ale ediției de iarnă Grow 2017 din Tîrgu Mureș, în data de 25 ianuarie, începând cu orele 15:00. Sesiunile se desfășoară la Clubul Democrației (Biblioteca Județeană Mureș), The Backstage, G Cafe și Colegiul Național Unirea. Evenimentul festiv de deschidere a atelierelor Grow în Tîrgu Mureș a avut loc în 23 ianurie la Teatrul Studio al Universității de Arte.
În Reghin, atelierele Grow vor începe în 26 ianuarie și vor avea loc la Liceul Tehnologic „Petru Maior”.

Ce presupun atelierele Grow

„Având la bază modelul de învățare „Practice, Learn, Step Up” ce reușește să aducă un procent de asimilare a informației de până la 90% de către participanți, ediția de iarnă GROW 2017 sosește cu două module recomandate elevilor de clasa a 9-a și a 10-a. De-a lungul programului, prin părțile de Practice (Practică) și Learning (Învățare), elevii experimentează învățarea activă prin jocuri de rol, simulări, prezentări și demonstrații, urmând apoi ca partea de Step Up (Implicare) să-i ajute pe tineri să-și însușească la un nivel cât mai ridicat abilitățile dobândite prin punerea în practică a celor învățate în diferite proiecte cu impact în societate, gândite și implementate de către tineri în comunitățile lor.

Modulul recomandat elevilor de clasa a 9-a poartă numele de „Gritto Great!” și pune accentul pe autocunoaștere, aptitudini de comunicare, managementul fricii, stima și încredere în sine, iar modulul recomandat elevilor de clasa a 10-a se numește „Rise, Rewire, Resilience!”, unde tinerii vor învăța despre valori, branding personal, gândire sistemică în timp ce își vor exersa creativitatea și vorbitul în public”, se precizează într-un comunicat de presă transmis de organizatori.

Grow 2017 în 17 orașe din țară

„GROW, programul național care depășește barierele educației formale se întoarce în 2017 cu cea de-a 17-a ediție în 17 orașe, transformând concepte inovative, precum predarea de ateliere nonformale în limba engleză, în tradiția mult-așteaptată de către tinerii din întreaga țara.

Alături de Alba-Iulia, Arad, Brașov, București, Cluj-Napoca, Craiova, Iași, Oradea, Pitești, Suceava, Tîrgu-Mureș și Timișoara, cel de-al 7-lea an al proiectului a început curajos adăugând încă 5 orașe pe harta educației non-formale, și anume Bacău, Călărași, Reghin, Gura Humorului și Toplița.

Pe lângă cele 35 ore de ateliere ce vor fi susținute de către 37 traineri internaționali din 20 țări, proiectul și-a propus să atragă atenția tinerilor chiar înainte de deschiderea oficială, aceștia participând la diferite evenimente (vânătoare de comori, bibliotecă vie, seară de filme etc) puse la cale de către echipele locale pentru a face cunoștință cu atmosfera prietenoasă din GROW”, aflăm din comunicatul de presă.

Pentru mai multe detalii legate de proiect, curriculum sau gânduri ale participanților și trainerilor din edițiile trecute, vizitează site-ul www.growedu.ro sau pagina de Facebook a proiectuluiwww.facebook.com/growedu.ro. Programul Grow este organizat de Școala de valori și AIESEC.

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regurile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

De asemenea, verificati

Mesaj cu ocazia Zilei Mondiale a Educației

Astăzi, de ziua voastră, de ziua noastră, ne-am gândit la acei oameni cărora le datorăm …

Share
Share