Home / Social / Peste 300 de acțiuni de control în perioada sărbătorilor

Peste 300 de acțiuni de control în perioada sărbătorilor

 

În perioada sărbătorilor de iarnă, echipe de inspectori din cadrul Direcției de Sănătate Publică a Județului Mureș, Direcției Sanitare Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor Mureș și Comisariatului Județean pentru Protecția Consumatorilor Mureș au desfășurat un număr de 357 de acțiuni de control în unități de producție, prelucrare, depozitare, păstrare transport și desfacere a produselor alimentare și nealimentare, supermarketuri, cofetării, patiserii, unități turistice și de alimentație publică, târguri de animale și piețe agroalimentare, saloane de înfrumusețare. În urma acestor controale s-a aplicat un număr de 67 de sancțiuni contravenționale, în valoare totală de 90000 lei, 38 de avertismente și au fost retrase de la comercializare 376 kg de produse alimentare neconforme. În perioada sărbătorilor de iarnă care corespunde cu sacrificarea tradițională a porcinelor în gospodăriile populației, s-au efectuat examene trichineloscopice și au fost depistate pozitiv 2 capete porcine, pentru care s-au aplicat măsurile legale corespunzătoare, proprietarii acestora urmând a fi despăgubiți, conform legislației în vigoare ” a precizat șeful Direcției Sanitar Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor Mureș, dr. Kincses Sandor.

În perioada sărbătorilor de iarnă, nu  s-au înregistrat cazuri de toxiinfecții alimentare din cauza consumului de alimente de origine animală sau nonanimală.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

De asemenea, verificati

OFICIAL. Evoluția deceselor în județul Mureș

În primele 10 luni ale anului 2020, în județul Mureș s-au înregistrat 6.133 de decese, …