Home / Sanatate / Program complex de certificare în hipnoterapie, cu Elena Gabor

Program complex de certificare în hipnoterapie, cu Elena Gabor

Distribuie

Președintele Asociației Europene de Hipnoterapie Medicală și Terapia Subconștientului (AEHM), dr. Elena Gabor, va organiza, la Târgu-Mureș, în acest an, un program complex de certificare în hipnoză/hipnoterapie, în hipnoterapia medicală și în hipnoterapia spirituală (în terapia de regresie în vieți anterioare și în terapia de regresie în viața dintre vieți).

Cursurile vor fi predate în trei module și la ele se pot înscrie medicii, psihologii și studenții la medicină și psihologie. Potrivit specialiștilor, hipnoterapia este o abordare efectuată în siguranță, care nu implică folosirea medicamentelor. Ea se adresează minții subconștiente și, indirect, și minții conștiente, deoarece subconștientul este cel care deține controlul asupra conștientului. Hipnoterapia implică folosirea sugestiilor pozitive în timpul stării de hipnoză, pentru implementarea unor schimbări benefice în modul în care o persoană gândește, se simte și se comportă, precum și pentru a ajuta în procesul de vindecare al diverselor afecțiuni.
„Întrucât hipnoza este o stare naturală prin care cu toții trecem în fiecare zi, iar una dintre cele mai obișnuite forme de programare hipnotică are loc atunci când ne uităm la televizor sau când ascultăm programele de radio, considerăm că toți oamenii au dreptul de a învăța cum funcționează mintea și cum să și-o folosească în avantajul lor, în scopul dezvoltării lor personale și spirituale și pentru a se vindeca. Oricum, este cunoscut faptul că toate formele de hipnoză sunt, de fapt, auto-hipnoză. În lume, hipnoza și hipnoterapia fac parte din terapiile alternative, complementare și vindecarea holistică. Ca urmare, nici în lume și nici in România, nu există restricții legate de genul de pregătire academică al cursantului pentru a obține aceste certificări. Nu pot însă să participe la curs persoanele care au probleme mentale severe (schizofrenie, personalitate disociativă etc.)”, a transmis dr. Elena Gabor.
La absolvire, participanții vor primi următoarele diplome de certificare: diplomă de certificare în hipnoză și hipnoterapie, diplomă de certificare în terapia de regresie în vieți anterioare, diplomă de certificare în terapia de regresie în viața dintre vieți, iar medicii și psihologii vor primi și diploma de certificare în hipnoterapia medicală nivelul 1.

Susținerea creării unei noi specialități medicale
Asociația Europeană de Hipnoterapie Medicală și Terapia Subconștientului este o asociație profesională creată cu scopul promovării și avansării domeniului hipnoterapiei și al terapiei subconștientului (care include toate terapiile și tehnicile care se adresează aspectului subconștient al ființei umane). Asociația susține crearea unei noi specialități medicale numită medicina subconștientului, care să se ocupe de problemele medicale cauzate de afecțiunile subconștientului. Acest domeniu nu este în prezent abordat nici în cadrul medicinei și nici în cadrul psihologiei. De asemenea, Asociația oferă o platformă de conlucrare atât între specialiștii din domeniul medical, stomatologic, psihologic, al terapiilor alternative, al dezvoltarii personale și spirituale, cât și între aceștia și pacienți. Asociația promovează o atitudine de cooperare, de conlucrare și de împărtășire a cunoștințelor și a experienței specialiștilor pentru beneficiul pacienților și al populației, cât și al avasării artei vindecării și a menținerii unei sănătăți optime. Asociația încurajează o atitudine și o gândire progresivă, inovatoare a specialiștilor din domeniul medical și psihologic, susținând cercetarea și dezvoltarea de noi tehnici și abordări terapeutice care să implice nivelurile superioare ale conștiinței în vindecare.
Dr. Elena Gabor are o experiență de peste zece ani în domeniul hipnoterapiei, lucrând cu clienți și pacienți din întreaga lume și predând studentilor cursuri de certificare în Statele Unite și în Europa. Ea predă sub egida a două asociații internaționale de hipnoză cu sediul în Statele Unite ale Americii și, în prezent, lucrează cu o echipă de medici români la crearea, în România, a unei asociații de hipnoză care va fi o extensie a uneia dintre asociațiile internaționale cu sediul din SUA.


Citește și despre proiectul „Cu ochii larg deschişi”:

 

Cinci docufiction despre căderea și ridicare din abuzul de droguri

 

Sticker/Cine sunt eu? – o parabolă a pierderii identității din cauza drogurilor

 

”Dealerul morții”, evadare din ”infernul drogurilor”

 

Clean-up. Curajul Mădălinei

 

Povestea lui Mircea

 

Povestea Melaniei, nevoia de iubire şi atenţie satisfăcută cu droguri

   

De asemenea, verificati

Situația epidemiologică a județului Mureș

Distribuie Conform statisticilor furnizate de Direcția de Sănătate Publică (DSP) Mureș, numărul virozelor înregistrate la …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 120 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.