Home / Slider / Claudia Mureșan și extensia de gene cu efect WOW!
claudia muresan extensia de gene

Claudia Mureșan și extensia de gene cu efect WOW!

Distribuie

 

Extensiile de gene sunt ultimul trend în domeniul înfrumuseţării privirii, efectul produs neavând nici un termen de comparație cu restul produselor de machiaj. Meseria de Lash Stylist a apărut acum 11 ani, iar despre extensia de gene, începând de la prima aplicare până la procedura de întreținere, ne vorbește cosmeticiana Claudia Mureșan, lash stylist care se află în branșă de 6 ani.

Reporter: Extensia de gene reprezintă o tehnică prin care se îmbunătăţesc lungimea şi grosimea genelor, creând acel efect glamour râvnit de orice femeie. Cum se descurcau, însă, femeile secolului trecut?

Claudia Mureșan: Femeile au căutat întotdeauna variante pentru a-și face ochii mai expresivi. De-a lungul timpului s-au folosit multe remedii tradiționale ca de exemplu ierburi, minerale, uleiuri vegetale și altele pentru a prepara nuanțatoare și coloranți. Mai târziu a apărut și produsul cosmetic numit rimel.

Rep: Cine a fost inventatorul genelor false?

C.M: Un evreu polonez, originar din imperiul țarist, pe nume Maximilian Faktorovich, care și-a creat un logo renumit azi în toată lumea, Max Factor. Pentru prima dată, el a folosit genele false pentru a crea o imagine convingătoare actriței Phyllis Heyver,care a jucat în muzicalul „Chicago”.

Procedura lui Max Factor a fost una dintre cele mai simple, a folosit un fir de ață lipit cu franjuri, care erau aplicate zilnic pe genele actriței. Însă publicul nu a fost impresionat, aceste gene fiind departe de a fi ideale, mai ales că ele nu arătau natural. Prin urmare, pentru o lungă perioadă de timp ele au fost folosite doar pe platourile de filmare de către vedetele de cinema. Japonia a devenit strămoșul artei de extensii de gene. Ei au reinventat genele în etapa inițială de dezvoltare , oferind tuturor femeilor gene buchețel, care se fixau cu lipici.

Au fost nevoie doar de câțiva ani peste și Japonia a fost din nou inovatoare în cosmetica pentru femei, inventând extensiile fir cu fir, un nou tip de gene, identic cu genele naturale. Baza lor a devenit mai groasă ,iar vârful mai subțire, fixarea cu lipici devenind mult mai dificilă, dar efectul uimitor. Se crede că primul lashmaker, a fost japonezul Shu Uemura, el încercând în premieră fixarea extensiilor fir cu fir. Prima femeie care a experimentat aceste extensii a fost cântăreața Madonna.

Extensiile de gene sunt extreme de populare mai ales în rândul femeilor ocupate și mereu pe fugă. Dimineața ele nu mai pierd timpul cu machiajul, iar seara, demachiatul le este mai simplu. Datorită formei de la baza  firelor de gene și a structurii pe care o dau după aplicare, la baza pleopei superioare se formează o linie cu efect de eyeliner sau creion. Astfel fardurile devin de prisos în timpul zilei.

Rep: Extensiile de gene afectează genele naturale?

C.M: Categoric, nu. Este o afirmație pe care eu, ca și lash stylist o susțin cu ajutorul biologiei.  Genele noastre se regenerează într-o anumită perioadă, dar acest proces nu este constant. Sunt 3 cicluri de creștere numite: ANAGEN- stadiul de crestere activă, respective 40% din genele superioare și 15% din cele inferioare sunt în creștere continuă. Această fază poate dura până la 3 săptămâni. CATAGEN- stadiul de repaus, adică creșterea și pigmentarea stagnează. Baza foliculului se retrage până la suprafața pielii, este o fază care poate dura 3 săptămâni. TELOGEN este stadiul final de schimbare a genelor și cel mai lung (3-4 luni), din foliculi încep să crească fire noi de păr.

Fiecare geană are propriul ciclu de creștere, așadar schimbarea nu va fi simultanî pentru toate genele. Din această cauză, perioada de întreținere sau umplere a extensiilor de gene poate varia între 3 și 6 săptămâni. Datorită faptului că o geană falsă se aplică la o distanță de 0.5-1mm de pleoapă, creșterea genelor naturale nu este încetinită. Astfel procesul de regenerare are continuitate.

Rep: Câte tipuri de extensii de gene sunt?

 C.M:  Eu sunt adepta extensiilor de gene fir cu fir, deoarece îmi place ca efectul de după să fie WOW , dar natural. Dar se aplică și gene 2 D, adică 2 fire pe o geană naturală. Extensiile de gene 3D înseamnă că se aplică 3 fire pe o geană naturală, 4D – 4 și tot așa.

De la 3D în sus o să întâlniți și denumirile de Russian Volume sau Hollywood – termen care se folosește și la extensiile de gene fir cu fir. Hyper Volume este denumirea pentru extensii de gene între 9-12D, recomandat doar pentru ocazii speciale și podiumuri de prezentare.

Este vorba de principiul echilibrării genelor false pe cele naturale. Din păcate, din ceea ce am observant eu, și parcă este o tendință în acest oraș, nu se respectă această regulă. Îmi pare rău că așa-numiții profesioniști nu fac echivalări de cursuri și, deși metoda de aplicare este asemănătoare la toate extensiile de gene , materialele de lucru trebuie foarte atent alese.

Rep: Cum poate o femeie să-și dea seama ce tip de extensie de gene o avantajează?

C.M: Este responsabilitatea lash stylistului să vorbească deschis cu clienta despre necesitățile și așteptările ei în ceea ce privește extensia de gene, să fie atent la detaliile fizionomiei, structura și sănătatea genelor naturale pentru a se alege corect forma extensiilor ce urmează a fi aplicate- A,B,C,D,L, grosimea lor ( 0.20mm, 0.18, 0.15., 0.12, 0.1 si 0.07) precum și lungimea genelor între 5-20. Din experiența mea vă spun că e important pentru clientă să nu simta aceste gene. Să fie atât de subțiri, confortabile și moi la atingere încât să aibă impresia că s-a născut cu ele. De aceea am ales să lucrez cu extensii de gene din mătase sau păr natural de nurcă. Eu aplic, în funcție de “materialul clientului”, în medie 100-150 de gene pe pleoapa superioară a unui ochi.

Rep: Cât timp durează extensia de gene?

C.M: În funție de specializarea și experiența lash stylistului, a adezivului și a produselor folosite, rezistența extensiilor de gene variază între 2-7 săptămâni. Recordul meu personal, de fapt nu știu, al meu sau al clientei mele, este de 10 săptămâni de la aplicare. Factorii care pot influența rezistenta estensiilor de gene sunt; tipul de ten, igiena personală, îngrijirea corectă după aplicare, dormitul cu fața la pernă, machiajul excesiv, creme sau uleiuri puse direct pe pleopă sau pe gene, regenerarea genelor, probleme de sănătate fizică sau psihică, boli infecțioase la ochi.

Pentru întreținere se recomandă o programare la salon pentru umplerea golurilor cam în 3-4 săptămâni de la aplicare. Dacă se dorește renunțarea la extensiile de gene, această procedură poate fi realizată în salon cu ajutorul unor soluții, dar eu recomand să fie îndepărtate în ritmul lor, să fie purtate până la cădere, iar o dată pe zi, preferabil seara, să fie îmbăiate cu ulei de ricin. După ce extensiile de gene vor fi îndepărtate genele naturale vor părea mai mici și mai subțiri, ceea ce e și  adevărat – doar din această cauză pornim aplicarea extensiilor de gene, și apoi mai intervine și așa numitul efect al obișnuinței. În realitate, însă, genele naturale nu sunt afectate.

 

De asemenea, verificati

Mureș: Percheziții într-un caz de organizare de lupte între câini

Distribuie Polițiști din cadrul Biroului pentru Protecția Animalelor Mureș au pus în executare marți, 16 …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 120 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.