Share

Home / Invatamant / Cursuri de pregătire pentru admiterea la UMF Târgu-Mureş

Cursuri de pregătire pentru admiterea la UMF Târgu-Mureş

Universitatea de Medicină şi Farmacie (UMF) din Târgu-Mureş organizează, în perioada februarie – aprilie 2017, cursuri de pregătire la biologie și chimie organică, pentru viitorii candidaţi la admitere la Facultatea de Medicină, Facultatea de Medicină dentară şi Facultatea de Farmacie.

Potrivit UMF Târgu-Mureș, cursurile de pregătire la biologie și la chimie organică încep în data de 25 februarie și se finalizează în data de 22 aprilie.
Cadrele didactice care vor susține cursurile la biologie sunt: șef de lucrări dr. Cosmin Moldovan, șef de lucrări dr. Mihai Gliga, conf. univ. dr. Mircea Mureșan, șef de lucrări dr. Simona Marcu, prof. univ. dr. Ovidiu S. Cotoi, șef de lucrări dr. Anca Bacârea, conf. univ. dr. Simona Mureșan , prof. univ. dr. Silvia Imre și asist. univ. dr. Alin Nechifor Boilă.
„Programul cursurilor de pregătire pentru viitorii candidați la admiterea la Facultatea de Medicină și la Facultatea de Medicină Dentară va urma materia din manualul „Anatomie și fiziologie umană pentru admitere la facultățile de medicină”, Editura University Press Târgu-Mureș, 2014. Cursurile se vor desfășura începând cu ora 08.30, în Campusul UMF, locația propriu-zisă urmând a fi anunțată prin afișe și pe site-ul UMF Târgu-Mureș. Fiecare ședință va acoperi patru capitole și se va finaliza cu un test din materialul parcurs în ședința respectivă. Acest test va cuprinde și întrebări la prima vedere. Testarea cunoștințelor se va face aproximativ la ora 16.00. Costul unei ședințe este de 50 de lei, taxă care va fi plătită online sau la fața locului”, a transmis, pe site-ul UMF, prof. univ. dr. Angela Borda, prorector UMF Târgu-Mureș.

Cum se vor desfășura cursurile la chimie organică
În privința cursurilor de pregătire la chimie organică, acestea vor fi susținute de către prof. dr. Silva Imre și conf. dr. Veronica Avrigeanu.
„Programul cursurilor de pregătire de chimie organică pentru viitorii candidați la admiterea la Facultatea de Medicină, Facultatea de Medicină Dentară și Facultatea de Farmacie va urma bibliografia indicată în metodologia de admitere a Universității de Medicină și Farmacie din Târgu-Mureș la proba de chimie organică. Fiecare ședință va acoperi tematica indicată și se va finaliza cu un test scurt din materialul parcurs în ședința respectivă. Acest test va cuprinde întrebări din cartea de teste de chimie organică pentru admitere apărută la editura Universității în anul 2014 și întrebări la prima vedere. Costul unei ședințe este de 50 de lei, taxă ce poate fi plătită la fața locului”, se menționează pe site-ul UMF Târgu-Mureș.

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

De asemenea, verificati

Mureș: Încă un deces cauzat de gripă!

Numărul persoanelor care au murit, până în prezent, din cauza gripei a ajuns la 29, …

Share
Share