Cu ce obiective pornește noul președinte executiv al UDMR? Politic
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 454 Vizualizări

Cu ce obiective pornește noul președinte executiv al UDMR?

Porcsalmi Bálint este noul președinte executiv al UDMR, ales sâmbătă în unanimitate de către cei 133 de membri ai Consiliului Reprezentanților Unionali. Acesta îi succede lui Kovács Péter care a renunțat la această funcție la începutul anului. Obiectivele noului președinte sunt legate de reconfigurarea uniunii și de cele înscrise în programul de guvernare prezentat de UDMR în alegerile parlamentare din decembrie anul trecut.

 

Obiectivul principal

 

Porcsalmi Bálint a fost propunerea președintelui în exercițiu al UDMR, Kelemen Hunor, propunere acceptată prin vot în unanimitate de către membrii CRU reuniți astăzi, la Tîrgu Mureș, în Sala Mare a Palatului Culturii.
“Este o persoană cu experiență în UDMR și în afara UDMR-ului, a fost 3-4 ani de zile consultant politic în alte țări, cunoaște foarte bine organizația noastră, organizația noastră îl cunoaște foarte bine, este un om capabil și sunt convins că va fi în stare să conducă președinția executivă, așa cum ne dorim cu toții și să avem la sfârșitul mandatului nostru (n.a. 2019) să avem o organizație foarte, foarte competitivă și bine pusă la punct din toate punctele de vedere”, și-a motivat liderul uniunii propunerea.
Noul președinte executiv, ales pentru un mandat scurt – de doar doi ani – are obiective ambițioase până în 2019.
“Obiectivul nostru principal este ca până în 2019 să avem cea mai performantă și cea mai modernă organizație politică din România. Eu cred ferm în acest lucru, cred că se poate îndeplini acest obiectiv și în următorii doi ani ne vom lupta și vom lucra pentru acest lucru. Avem multe de făcut, sunt multe lucruri care trebuie regândite, reconfigurate, vom avea un congres în mai, la care se vor trasa noi strategii și noi planuri de acțiune. Până atunci însă trebuie să ne pregătim pentru acest lucru”, a declarat Porcsalmi Bálint.

 

Obiective educaționale

 

Una dintre prioritățile noului președinte executiv este ca programul de guvernare al UDMR, prezentat în campania pentru alegerile parlamentare din 11 decembrie 2016 și care a cuprins 23 de puncte, 23 de inițiative concrete pentru dezvoltarea Transilvaniei, să fie îndeplinit.
“Rolul nostru principal este de a monitoriza aceste demersuri atât în Parlament, cât și în administrațiile publice locale și din acest punct de vedere spun că avem foarte mult de lucru”, a spus acesta.
Dintre cele 23 de puncte, Porcsalmi Bálint a amintit de educație și economie.
“Avem mai multe probleme legate de educație, există probleme cu mai multe școli cu predare în limba maghiară, în aceste cazuri, cum este, de exemplu, și la Tîrgu Mureș, trebuie să găsim soluții foarte, foarte repede, ca să nu periclităm viitorul copiilor care se duc la aceste școli”, a precizat președintele executiv.
Porcsalmi Bálint a comentat și asupra dezvoltării învățământului profesional, dual, care trebuie corelat cu cerințele de pe piața forței de muncă, însă nu doar acesta trebuie sprijinit.
“Există programe de training, există programe de reconversie profesională în care aceștia trebuie pregătiți”, a subliniat politicianul.

 

Obiective economice

 

În ceea ce privește dezvoltarea economiei, Porcsalmi Bálint a amintit prima dată de infrastructură.
“Suntem nerăbdători să vedem în noul buget al guvernului dacă se regăsesc prioritățile noastre în ceea ce privește dezvoltarea infrastructurii din Transilvania, cum ar fi, de exemplu, Autostrada Transilvania și modernizarea infrastructurii de căi ferate”, a sintetizat acesta.
O altă prioritate din programul economic este susținerea antreprenorilor tineri, care vor să rămână în țară.
“Aici trebuie văzut în buget cum și în ce fel sunt alocate sume pentru aceste proiecte specifice. Este un program pe start-up-uri, este binevenit, dar trebuie făcut mai mult”, crede Porcsalmi Bálint.
Președintele executiv a vorbit chiar de măsuri de relaxare fiscală care ar trebui introduse, astfel încât nu doar tinerii întreprinzători, ci și angajații tineri să își dorească să rămână în țară. Iar una dintre măsurile pe care UDMR o are în proiect este ca tinerii de până în 35 de ani să nu mai plătească decât impozitul pe venit, care este de 16 %.
“Tinerii nu se așteaptă neapărat ca statul să le dea ceva, tinerii se așteaptă ca statul să nu le ia prea mult. Din punctul acesta de vedere, la PFA-uri, la microîntreprinderi, unde lucrează tineri până în 35 de ani vom depune în Parlament un proiect de modificare a legislației în ceea ce privește o relaxare fiscală. Eu sunt sigur că sunt tineri capabili, tineri creativi care vor să rămână în țară, care vor să lucreze, principalul scop al oricărui partid politic sau al guvernanților, în general, este să îi ajute, să le dea orice posibil ca să rămână în țară”, a subliniat Porcsalmi Bálint.
O altă prioritate a noului președinte executiv este de a pune un accent mai mare pe organizațiile urbane, pe organizațiile din orașele mari, unde acesta a subliniat că este nevoie de o reconfigurare, de mai multă muncă și planificare.
Ligia VORO

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE