Home / BC Mures / Galop de sănătate pentru „tigri” în fața ultimei clasate

Galop de sănătate pentru „tigri” în fața ultimei clasate

Distribuie

Partida din cadrul etapei a XVIII-a a Ligii Naționale de Baschet Masculin a fost mai degrabă un „galop de sănătate” pentru BC Mureș Târgu-Mureș. „Tigrii” s-au impus pe teren propriu sâmbătă seara cu 87-65 (25-14, 24-15, 24-14, 14-22) în fața ultimei clasate, Municipal Olimpic Baia Mare. Fără căpitanul Lázár Lászlo, accidentat, fără Alhajji Mohammed și Goran Gajovic, mureșenii nu au avut emoții în fața mai modestei adversare. Maramureșenii au ținut scorul strâns doar în prima jumătate a primului sfert, după care gazdele s-au desprins la peste 10 puncte. Al doilea act a dus avantajul la 20 puncte deja din primele trei minute, după care antrenorul Szászgáspár Barnabás a început rotația jucătorilor, folosind mai mulți jucători autohtoni. „Stranierii” erau oricum doar trei, iar evoluția scorului a permis acest lucru. La intrarea în ultimul minut dinaintea pauzei Ernests Kalve a mărit diferența la 49-27 și mureșenii au avut posesia în ultimele secunde. O pasă trimisă neglijent de către Dalibor Djapa a fost interceptată de Pavlovic și Movileanu a fructificat pasa lui Pajkovic, stabilind scorul pauzei la 20 puncte avantaj pentru gazde.

 

Final la pas, fără aportul jucătorilor străini

La reluare, câteva reușite ale lui Goran Martinic și Ernests Kalve au mărit avantajul mureșenilor până la 30 de puncte. Spre finalul sfertului trei, „tigrii” și-au permis să joace și pentru suporteri, oferindu-le câteva faze spectacol, cu pase oferite de Martinic lui Borșa, care a încântat sprectatorii cu slam dunkuri. Daniel Popescu a devenit la rândul său unul dintre principalii pasatori, dar i-a și înlocuit pe „lunetiștii” echipei cu reușite din afara semicercului de 3 puncte și pase decisive pentru Cornel Cioacătă, care a stabilit scorul de 73-43 la ultima pauză. Cu o victorie asigurată fără emoții, în ultimul act au evoluat aproape în exclusivitate jucători autohtoni. Singurul străin care a intrat pe parchet în ultimul act, la începutul acestuia și spre final a fost Kalve. În ultimele minute au intrat și cei mai tineri componenți ai lotului, David Engi Rosenfeld și Tudor Bichiș. Aceștia, încurajați și de spectatori, au avut evoluții încurajatoare. Deși au evoluat în această componență, mureșenii au păstrat același avantaj până la intrarea în ultimele patru minute, când tabela arăta 84-51. Au urmat însă minute de scădere, minute în care mureșenii au abuzat de pase trimise de pe o extremă pe cealaltă, interceptate și fructificate de adversari, care au înscris alte 14 puncte. BC Mureș a mai reușit în aceste minute doar 3 puncte, cu un contraatac al lui Borșa încheiat cu slam dunk și o liberă din două transformată de singurul străin al acestui ultim act. O victorie la pas a mureșenilor, care le menține șansele de revenire într-un loc în primele șase. Pentru ei vor urma însă întâlniri deosebit de dificile în etapele viitoare. În următoarea vor juca în deplasare, la CSU Sibiu, după care vor primi vizita formației Steaua CSM Eximbank București, ambele aflate pe locuri de play off.

Marcatorii etapei de sâmbătă au fost:

BC Mureș: Martinic 21 (1×3), Kalve 13 (1), Dani Popescu 11 (3), Djapa 10 (1), Sánta 9, Ciacătă 8, Borșa 6, D. Andrei 6 (2), Engi 3 (1)

Național Olimpic: Stokley 15 (1), Dohi 13 (2), Tohatan, Macura și Pavlovic câte 6, Movileanu 5 (1), L. Țibîrnă 5 (1), Armstrong 4, Dunca 3 (1), Pajkovic 2


Citește și despre proiectul „Cu ochii larg deschişi”:

 

Cinci docufiction despre căderea și ridicare din abuzul de droguri

 

Sticker/Cine sunt eu? – o parabolă a pierderii identității din cauza drogurilor

 

”Dealerul morții”, evadare din ”infernul drogurilor”

 

Clean-up. Curajul Mădălinei

 

Povestea lui Mircea

 

Povestea Melaniei, nevoia de iubire şi atenţie satisfăcută cu droguri

   

De asemenea, verificati

CSU Târgu Mureș: Rezultate bune la ciclism

Distribuie În ziua a treia a competiției de ciclism Serbia Epic Series, sportivul Patrick Pescaru …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 120 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.