Olimpiada de Lingvistică 2017. Elevii din Mureș calificați la etapa națională Invatamant
  • vali.covaciu
  • 0 comentarii
  • 1956 Vizualizări

Olimpiada de Lingvistică 2017. Elevii din Mureș calificați la etapa națională

Inspectoratul Școlar Județean Mureș a publicat rezultatele finale de la faza județeană a Olimpiadei de Lingvistică. Opt elevi s-au calificat la etapa națională.

Olimpiada de lingvistică are trei secțiuni: antrenament (clasele V-VI) ; exerciţiu (clasele VII-VIII) şi performanţă (clasele IX-XII). Competiţia pune în valoare abilităţile lingvistice în relaţie cu modelul matematic al comunicării şi se bazează pe nivelul de cultură generală al participanţilor. Nu presupune cunoştinţe speciale, ci doar o bază teoretică minimală, formată din concepte fundamentale din lingvistică şi matematică, însuşite prin parcurgerea programelor şcolare.

Elevii calificați Olimpiada de Lingvistică 2017 – etapa națională

La secțiunea antrenament, pentru clasele a V-a și a VI-a, s-au califat la etapa națională doi elevi. La nivelul clasei a V-a, locul I a fost ocupat de Ruxandra Crișan Crețu, de la Școala Gimnazială „Dacia” din Tîrgu Mureș. Eleva coordonată de profesoarele Mihaela Rusu și Nicoleta Todoran a obținut 80 de puncte. Alexandru Hancu, din clasa a VI-a, de la Școala Gimnazială „Liviu Rebreanu, a reușit să se claseze pe primul loc cu 85 de puncte. Profesorii coordonatori ai elevului sunt Alina prigoană și Florica Gînța.

În cadrul secțiunii exercițiu, s-au calificat la etapa națională elevele Delia Mera, 70 de puncte, clasa a VII-a, și Raluca Mocanu, clasa a VIII-a, 75 de puncte. Delia Mera este elevă a Colegiului Național „Unirea”, profesoarele coordonatoare fiind Maria Chețan și Maria Comșa. Raluca Mocanu învață la Colegiului Național „Al. Papiu Ilarian”, fiind elevă a profesorilor Florina Moldovan și Cornel Ștefan.

În cadrul secțiunii performanță, aferentă claselor de liceu, s-au calificat la etapa națională un elev de la Liceul Tehnologic „Petru Maior” din Reghin, o elevă de la „Unirea”, celelalte două locuri I fiind ocupate de reprezentanți ai Colegiului „Papiu”.

Cei patru elevi sunt: Tudor Sergiu Pilcă, clasa a X-a, Liceul Tehnologic „Petru Maior”, profesori coordonatori – Angela Pușcaș și Gheorghe Dărăban, 55 de puncte; Bianca Grama, clasa a X-a, Colegiul Național „Al. Papiu Ilarian”, profesori coordonatori: Maria Kozak și Carmen Pop, 58 de puncte; Larisa Rîcean, clasa a XI-a, Colegiul Național „Unirea”, profesor coordonator – Maria Motorga, 52 de puncte; și Bogdan Blaga, clasa a XI-a, Colegiul Național „Al. Papiu Ilarian”, profesori coordonatori – Raluca Marian și Carmen Pop, 50 de puncte.

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE