Home / Justitie / Markó Béla, de la înfierarea străzii la busola maghiarimii

Markó Béla, de la înfierarea străzii la busola maghiarimii

Distribuie

Markó Béla, ex-președintele UDMR și fost senator, a avut unul dintre cele mai vehemente discursuri la ședința Consiliului Reprezentanților Unionali (CRU). Acesta le-a vorbit celor prezenți despre busola maghiarimii. De asemenea, a criticat “strada” și tendințele populiste prin care societatea civilă le arată politicienilor calea.

 

Markó Béla, care a renunțat să mai candideze pentru un nou mandat în Parlamentul României, s-a declarat nemulțumit de tendințele de populism prin care este eliminat Parlamentul, iar poporul și societatea civilă arată calea.
“Sunt consternat să văd că tineri frumoși – băieți și fete – , dar și mai în vârstă protestează ca alții să rămână în închisoare. Sunt de acord că unii nu știu despre ce este vorba, că nu prin ordonata de urgență se rezolvă aceste grațieri, dar văd că și în comunitatea maghiară, în presa maghiară văd asemenea păreri”, a spus ex-liderul UDMR.
Acesta a amintit de comentariile la articolul realizat cu fostul ministru al Comunicațiilor Nagy Zoltan, acordat transindex, prin care acesta sublinia că nu este în regulă justiția și că nu este în regulă nici că el este în penitenciar.
“Un tânăr maghiar a comentat că Zsolt poate că ai dreptate, dar ia stai tu acolo și nu ar trebui să vorbești, dar, dacă începi să vorbești, faci jocul UDMR, care își dorește ca nimeni să nu ajungă la închisoare, ca toți să fie grațiați și amnistiați. Văd deja niște comentarii că am apărat niște interese obscure, nu, eu apăr niște valori democratice”, a subliniat Markó Béla.
În consecință, sfatul lui Markó pentru noii parlamentari a fost următorul: “voi nu ați fost aleși să luați hotărâri în baza unor sondaje de opinie, ci ați fost aleși să luați hotărâri pentru electoratul vostru, chiar dacă acestea nu sunt populare”.
Markó Béla a mai susținut că noii aleși în legislativ trebuie să se conducă după busola “ce le este bine maghiarilor din Transilvania”.
Iar fostul președinte a sintetizat și acest bine pentru comunitatea maghiară.

“Le este bine dacă există o republică parlamentară, dacă deciziile se iau acolo unde suntem prezenți și noi – în Parlamentul României, dacă există justiție independentă, dacă are un președinte care știe să asigure echilibrul între puteri, probleme, dacă are o administrație publică puternică locală. Nu este în interesul nostru să avem o republică prezidențială, viitorul nostru nu trebuie să depindă de un președinte bun sau rău, nu este în interesul nostru să fie o guvernare pe bază de ordonanțe, ca deciziile să fie scoase în afara Parlamentului, în afara politicului, nu este în interesul nostru să fie o justiție influențată de politică, nu este în interesul nostru să avem un stat supercentralizat, nu este în interesul nostru să avem administrații publice locale slabe, fără bugete”, a punctat Markó Béla.
Ligia VORO


Citește și despre proiectul „Cu ochii larg deschişi”:

 

Cinci docufiction despre căderea și ridicare din abuzul de droguri

 

Sticker/Cine sunt eu? – o parabolă a pierderii identității din cauza drogurilor

 

”Dealerul morții”, evadare din ”infernul drogurilor”

 

Clean-up. Curajul Mădălinei

 

Povestea lui Mircea

 

Povestea Melaniei, nevoia de iubire şi atenţie satisfăcută cu droguri

   

De asemenea, verificati

LIVE: Raportul anual al rectorului UMFST ”George Emil Palade”

Distribuie Prof. univ. dr. Leonard Azamfirei, rectorul principalei universități mureșene, prezintă joi, 28 martie, Raportul …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 120 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.