Home / Eveniment / Percheziții la un medic chirurg din Târgu-Mureș cercetat pentru luare de mită

Percheziții la un medic chirurg din Târgu-Mureș cercetat pentru luare de mită

Distribuie

Ofițerii de poliție judiciară ai Direcţiei Generale Anticorupţie (D.G.A.) – Serviciul Judeţean Anticorupţie (S.J.A.) Mureș, sub coordonarea procurorului desemnat din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Mureș desfășoară un complex de măsuri operative pentru probarea activității infracționale a lui M.M.L., medic în cadrul unei unități medicale din Târgu-Mureș, cercetat pentru săvârșirea unor fapte de corupție.
„Pentru administrarea probatoriului în cauză, astăzi, 30 ianuarie 2017, se realizează 5 percheziții domiciliare și la sediul unității medicale în care își desfășoară activitatea medicul.
În fapt, M.M.L., medic specialist în chirurgie cardiovasculară, a condiționat realizarea actului medical, respectiv operații asupra unor pacienți, în special minori, de primirea, în mai multe rânduri, a unor sume de bani. Cercetările continuă pentru stabilirea tuturor situațiilor de natură infracțională, a valorii foloaselor materiale obținute astfel, precum și identificarea și audierea martorilor în cauză. În funcție de evoluția cercetărilor, vom reveni cu detalii”, se precizează într-un comunicat de presă al D.G.A.
Alături de ofițerii S.J.A. Mureș, la percheziții participă lucrători ai Serviciilor Județene Anticorupție Alba, Cluj, Covasna și Harghita, precum și ai Inspectoratului Județean de Jandarmi Mureș.

„Facem precizarea că începerea urmăririi penale şi punerea în mişcare a acţiunii penale sunt etape ale procesului penal reglementate de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activităţi care nu pot, în nicio situaţie, să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie”, se mai arată în comunicatul de presă.


Citește și despre proiectul „Cu ochii larg deschişi”:

 

Cinci docufiction despre căderea și ridicare din abuzul de droguri

 

Sticker/Cine sunt eu? – o parabolă a pierderii identității din cauza drogurilor

 

”Dealerul morții”, evadare din ”infernul drogurilor”

 

Clean-up. Curajul Mădălinei

 

Povestea lui Mircea

 

Povestea Melaniei, nevoia de iubire şi atenţie satisfăcută cu droguri

   

De asemenea, verificati

Interviu cu Zorro și Haneș: Zâmbetele devin tradiție la show-urile de stand-up și open mic ale celor de la 3G Hub

Distribuie Fondat în toamna anului 2015, 3G HUB (3g Theater) este una dintre companiile de …

3 comentarii

  1. Draga mamica,
    Nu contest faptul ca ti-a operat copilasul sau ca opereaza copilasi din centre de plasament! Asta insa este realitatea ta! Normal ca fata de voi a avut comportament exemplar si ca voua nu va cer bani! Ar fi culmea!!!
    Restul de 90% din copiii operati la Tg Mures, sunt copii operati cu „atentii”!
    Sunt copii morti iar parintilor nu li s-a dat nici o explicatie!
    Sunt copii in stare grava (transportabil erau insa) insa Tg. Mures (Cardio) nu le-a permis sa mearga in strainatate si copilul a murit!
    Sunt copii neoperati, din cauza ca parintii nu au avut bani destui bani!
    Si eu la randul meu o spun si pot confirma alaturi de alte mame tot ce am spus mai sus! Noua ni s-au cerut bani! Zeci daca nu sute de mame!
    Nu discretitez pe nimeni! Ceea ce am spus este purul adevar si sa le fie rusine! Daca ar sti ei cate mame ii urasc si ii blesteama poate li s-ar face teama!
    La IUBCvT, actul medical este conditionat de bani de catre Dl. Dr. Matei iar Dl. Dr. Suciu nu intreaba pe fata cum a intrebat Dl. Dr. Matei insa toata lumea care ajunge acolo stie ca trebuie sa dea bani si Dlui. Dr. Suciu altfel nici nu se apropie! La fel si cu medicii curanti cardiologi deoarece altfel nu recomanda copilul catre operatie!
    Purul adevar am spus, discretitati vor fi ei de Dumnezeu!

  2. La Institutul de Urgență pentru Boli Cardiovasculare și Transplant (IUBCvT) din Târgu Mureș, nu doar Dl. Dr Matei ia mita (el e cel mai vocal in a conditiona actul medical in functie de suma pe care o primeste si daca o primeste)! La Institutul de Urgență pentru Boli Cardiovasculare și Transplant (IUBCvT) din Târgu Mureș si Dl. Dr. Suciu ia bani ( nu cere vadit insa fie ca ajungi la el cu relatii fie ca ajungi in acel spital fara relatii, ti se va spune ca trebuie sa dai atat atat si atat si cui trebuie sa dai! Apoi, la IUBCvT si medicii cardiologi curanti iau bani (cei care fac ecografiile si dau indicatie catre operatie) deoarece din nou toata lumea iti spune, dai bani ca medicii curanti cardiologi sunt cei care dau indicatie catre operatie si doar vrei sa iti vezi copilul operat! Daca nu dai bani, stai 1 luna internata, pleci acasa si te cheama la fiecare 3 luni si tot asa…fara sa opereze copilul (nu ca nu ar avea nevoie)! Este asa, ca un fel de afacere in acest spital! Ar mai trebui sa verificati conditiile de pe sectia de cardio, sa vedeti mizeria, mirosul si cum li se arunca mamelor felia de paine cu margarina si parizer! Iar din ce s-a auzit, parte din managementul spitalului este ruda cu Dl. Dr. Suciu! Iar partea cea mai trista, verificati dosarele si vedeti cati copii au murit si mor acolo….intrebati-va si oare de ce?! Faceti teste ca daca ai copil internat la IUBCvT, pleci cu stafilococ auriu sau e coli! Mereu, cadrele medicale de-acolo au mizat pe faptul ca mamelor le este frica sa spuna ceva … ca pe de alta parte, daca ai bani sau daca vine o urgenta, ei mai salveaza si vieti! Insa blestemele mamelor care si-au pierdut copiii de mana lor sau de lipsa de bani … ii vor ajunge intr-o zi! Trageti voi concluziile!

    • Stimate domn, la Targu Mures sunt operati inclusiv copii proveniti din centre de plasament din intreaga tara, pentru ei cine da bani? Eu insami am fost internata acolo cu copilul si pot sa infirm alaturi de multe alte mame ceea ce spui. Este o incercare de discreditare realizata pentru posibile interese …. Nu inseamna ca toti medicii de acolo sau din orice alt spital sunt la fel, insa de aici ai pana la a denigra medici ca Dl. Doctor Suciu sau alti medici cu suflet mare si comportament exemplar … e clar cel putin suspect ….

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 120 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.