Popicarele mureșene pierd în Croația, dar păstrază șanse de calificare Sport
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 195 Vizualizări

Popicarele mureșene pierd în Croația, dar păstrază șanse de calificare

În partida tur din cadrul „optimilor” Ligii Campionilor la popice feminin, Electromureș Romgaz Târgu-Mureș a cedat sâmbătă întâlnirea disputată în deplasare cu campioana Croației, KK Mlaka Rijeka, dar își păstrează șansele de calificare în „careul de ași” al competiției continentale. Mureșencele au cedat cu 2-6 în fața croatelor, care s-au impus cu un plus de 136 „bețe”, 3425-3289 la numărul de popice doborâte, 4-2 la puncte de meci și 15-9 la manșe câștigate, obținând cele două puncte suplimentare pentru totalul echipei.

Cu evoluții de înalt nivel după primul schimb, cele două mureșence au încheiat la egalitate la puncte de echipă, cu un deficit de 37 de popice, dar cu avantaj de 5-3 la manșe. Cu al doilea rezultat al echipei, Alexandrina Bornert a câștigat două manșe, dar a avut-o ca adversară pe performera întâlnirii, Ana Jambrovic, care a obținut puctul de echipă cu scorul de 632-579 p.d. Punctul mureșencelor în primul schimb l-a obținut Duka Tilda, care a câștigat trei manșe cu Marija Zver și 560-544 la totalul popicelor doborâte. Înfrângerea a fost decisă după al doilea schimb, în care ambele jucătoare mureșene au obținut rezultate mult sub valoarea lor. Alina Suciu a cedat toate manșele cu Tajana Perisic și decalajul la total s-a mărit cu 50 de popice (551-501). Aceeași contraperformață a reușit-o și Gyéresi Anna, 505-557 p.d. cu Milana Pavlic, fără nicio manșă în contul său.

IMG_20170128_135611

Ultimele evoluții au reaprins speranțele

Cu victoria practic asigurată pentru gazde după 3-1 la puncte individuale, 11-5 la manșe și un avantaj de 139 de popice, evoluția ultimelor două perechi puteau parafa calificarea croatelor, sau puteau reaprinde speranțele în tabăra campioanei României. Pe cele patru piste au intrat perechile Nika Grubisic vs Adela Ban și Ljiljana Peros vs Doina Baciu. Prima din formația mureșeană a reușit să câștige două manșe și a obținut un rezultat bun, dar Adela a cedat la ultimele lansări punctul de meci, la doar 18 popice (553-571). Al doilea punct al mureșencelor l-a obținut „veterana” Doina Baciu, care a câștigat tot două manșe, dar a obținut cel mai valoros rezultat al echipei, câștigând punctul în fața croatei Peros cu 591-570.

Gazdele au prezentat o echipă mai omogenă din punct de vedere al valorii rezultatelor, dar formația mureșeană este capabilă să întoarcă rezultatul în returul care va avea loc pe arena din Târgu-Mureș sâmbătă, 18 februarie, de la ora 13.00. Pentru aceasta este nevoie să obțină victoria în cel puțin patru dueluri directe, dar și o diferență mai mare de 6 din cele 24 de manșe, adică cel puțin 16-8.

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE