Ce au ridicat poliţiştii de la IUBCvT Târgu-Mureş şi de la locuinţa chirurgului cercetat pentru luare de mită Eveniment
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 1861 Vizualizări

Ce au ridicat poliţiştii de la IUBCvT Târgu-Mureş şi de la locuinţa chirurgului cercetat pentru luare de mită

În urma percheziţiilor făcute luni de ofiţerii de poliţie judiciară ai Direcţiei Generale Anticorupţie (DGA) – Serviciul Judeţean Anticorupţie Mureş la Institutul de Urgenţă pentru Boli Cardiovasculare şi Transplant (IUBCvT) din Târgu-Mureş şi la locuinţa medicului chirurg de la unitatea sanitară au fost ridicate mai multe înscrisuri, bani și două arme de vânătoare de lux.

Procurorul Gheorghe Costea, purtătorul de cuvânt al Parchetului de pe lângă Tribunalul Mureș, a precizat astăzi, pentru Zi de Zi, că: „Nu a fost flagrant. Au fost ridicate în urma perchizițiilor înscrisuri, au fost solicitate mai multe înscrisuri și urmează să fie conturată starea de fapt”, a spus acesta. În urma cercetărilor va fi stabilită și lista persoanelor care vor fi audiate.

Potrivit News.ro, care citează surse judiciare, poliţiştii au ridicat de la locuinţa medicului 12.000 de euro şi două arme de vânătoare de lux, chirurgul având permis de port-armă. De asemenea, de la cabinetul chirurgului de la IUBCvT au fost ridicate mai multe înscrisuri. Conform sursei citate, cercetările în acest caz au început în urmă cu aproximativ trei ani, în urma unei sesizări depuse împotriva medicului de chirurgie cardiovasculară la Parchetul Tribunalului Mureş. Astfel, în anul 2013, un pacient operat de chirurgul respectiv a reclamat unei asociaţii nonguvernamentale că medicul a condiţionat actul medical de primirea unei sume de bani. Ulterior, asociaţia a sesizat procurorii. Sursele citate precizau că medicul primea cel puţin 1.000 de lei pentru realizarea de intervenţii chirurgicale.

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE