Home / BC Mures / Derby de Ardeal cu mari orgolii la Sibiu

Derby de Ardeal cu mari orgolii la Sibiu

Distribuie

În etapa a XIX-a a Ligii Naționale de Baschet Masculin, Sala Sporturilor Transilvania din Sibiu găzduiește partida dintre formația locală CSU și BC Mureș Târgu-Mureș. Partida se va disputa mâine, miercuri, 1 februarie, de la ora 19.00 și se anunță una foarte disputată. Este binecunoscută rivalitatea dintre cele două echipe ardelene, întâlnirile dintre cele două având mereu o mare încărcătură aparte, indiferent de locurile ocupate în clasament. De această dată întâlnirea are un plus de încărcătură, în joc fiind locurile între primele șase care vor participa la prima fază din play-off. Sibienii ocupă ultima treaptă a podiumului, după U-BT Cluj Napoca și Steaua CSM Eximbank București, însă cu un joc mai mult disputat față de formația mureșeană, care ocupă locul 7, dar au suferit o singură înfrângere mai mult decât sibienii. Pentru cele cinci echipe care luptă pentru patru locuri din play-off, orice înfrângere în ultimele patru etape ale sezonului regulat îi poate costa. Toate cele cinci (CSU Sibiu, BC Timișoara, CSM Oradea, BCMU Pitești și BC Mureș) au câte 6 sau 7 înfrângeri și una din cele cinci va participa în prima fază, în play-out, alături de ultimele patru clasate. La finalul acestui miniturneu, primele două clasate vor întâlni în faza a doua, eliminatorie, primele două din play-off.

 

Bilanț favorabil mureșenilor, avantajul programului pentru sibieni

 

Întâlnirea de miercuri are așadar o miză importantă. Deși au de stat o etapă, numărul echipelor fiind impar după retragerea formației CSM Ploiești, sibienii au pe lângă avantajul terenului propriu în această etapă și șansă, urmând să întâlnească în ultima etapă „lanterna” Olimpic Baia Mare. De cealaltă parte, mureșenii vor avea un joc dificil pe teren propriu în etapa viitoare, când vor primi vizita Stelei. După o deplasare la Craiova, în ultima etapă vor disputa un alt joc cu o echipă direct implicată în lupta pentru cele patru locuri, BCM U Pitești, formație care va întâlni în următoarele două etape două adversare ieșite din calcule.

Bilanțul întâlnirilor directe le este favorabil „tigrilor”, care conduc cu 19-13, dar statisticile nu s-au mai respectat în ultima perioadă. BC Mureș a câștigat 6 din cele 16 întâlniri disputate în deplasare, în timp ce sibienii câștigaseră de doar două ori la Târgu-Mureș, ambele în urmă cu 11 ani. Ediția actuală a întrerupt însă seria. După 13 partide în care au obținut victorii pe teren propriu, mureșenii au cedat jocul din turul actualei ediții cu 68-74. În afara mizei jocului, rivalitatea a fost alimentată în plus și de faptul că deseori s-au aflat față în față foști coechipieri în una din tabere, mutați în cealaltă. De această dată doar Radu Paliciuc se află la sibieni după ce a trecut și pe la BC Mureș, dar tensiunea o va aduce miza amintită.


Citește și despre proiectul „Cu ochii larg deschişi”:

 

Cinci docufiction despre căderea și ridicare din abuzul de droguri

 

Sticker/Cine sunt eu? – o parabolă a pierderii identității din cauza drogurilor

 

”Dealerul morții”, evadare din ”infernul drogurilor”

 

Clean-up. Curajul Mădălinei

 

Povestea lui Mircea

 

Povestea Melaniei, nevoia de iubire şi atenţie satisfăcută cu droguri

   

De asemenea, verificati

CSU Târgu Mureș: Rezultate bune la ciclism

Distribuie În ziua a treia a competiției de ciclism Serbia Epic Series, sportivul Patrick Pescaru …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 120 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.