VIDEO, FOTO: Târgu-Mureş, capitala rotarienilor din România Slider
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 2705 Vizualizări

VIDEO, FOTO: Târgu-Mureş, capitala rotarienilor din România

Rotarienii din Districtul 2241 România şi Republica Moldova şi-au nominalizat, la sfârşitul săptămânii trecute, colegul de club care va deţine funcţia de guvernator în anul rotarian 2019-2020, în persoana lui Marian Neagoe, membru al Rotary Club Oradea. Nominalizarea acestuia a fost făcută cu prilejul Întâlnirii Comitetului Districtual, care a avut loc la Târgu-Mureş între 27 şi 29 ianuarie, la Hotel „Privo”, respectiv în incinta Palatului Culturii din municipiu.

1 mi s

Accent pe rolul asistentului de guvernator

Gazda manifestării a fost Mircea Solovăstru, guvernator pentru anul rotarian 2016-2017 al Districtului Rotary 2241 România şi Republica Moldova, şi totodată reprezentant al Rotary Club Târgu-Mureş. “Mă bucur că reuşim să ne vedem din nou în număr atât de mare, în ciuda condiţiilor meteo destul de vitrege din ultima perioadă. Asta înseamnă că în continuare se acordă atenţie deosebită organizaţiei din care facem parte”, s-a adresat oaspeţilor Mircea Solovăstru. “Anul acesta am pus accent deosebit pe întărirea rolului pe care îl are un asistent de guvernator şi pe o implicare mai accentuate a acestora în viaţa cluburilor. Din ce am văzut până acum în vizitele din prima jumătate a anului rotarian, cred că suntem pe drumul cel bun”, a adăugat guvernatorul Districtului Rotary 2241 România şi Republica Moldova, care nu a omis să salute prezenţa la Târgu-Mureş a guvernatorilor din trecut, a guvernatorului ales Emilian Sopoian şi a guvernatorului nominalizat Cristian Jurji.

În mod firesc, la finalul întâlnirii Mircea Solovăstru a transmis felicitări guvernatorului nominalizat pentru anul rotarian 2019-2020, precum şi mulţumiri speciale câtorva persoane, companii şi instituţii care şi-au adus contribuţia la reuşita manifestării: Azomureş, Mircea şi Violeta Oltean – proprietarii companiilor IRUM şi Maviprod Reghin, Péter Ferenc – preşedintele Consiliului Judeţean Mureş, Primăriei municipiului Târgu-Mureş, Fulop Timea – directorul Palatului Culturii din Târgu-Mureş, membrilor Rotary Club Târgu-Mureş, Rotary Club Maris Târgu-Mureş şi Rotary Club Teka Târgu-Mureş şi în mod special asistent guvernatorului Attila Jeszenszky, care a coordonat excelent cele trei cluburi pentru organizarea ireproşabilă a întregii manifestări.

1 M

Procedurile, conforme cu standardele Rotary International

Guvernatorul nominalizat pentru anul rotarian 2019-2020, Marian Neagoe, i-a avut contracandidaţi pe constănţeanul Adrian Mihei, care a absentat, şi pe Alexandru Constantin Iote din Alexandria. “Sunt foarte bucuros că procedura de nominalizare a decurs conform cerinţelor Rotary International. Am avut un comitet de nominalizare de o înaltă calitate profesională şi le mulţumesc membrilor acestui comitet pentru implicare. Vreau să îl felicit pe Marian Neagoe, în numele Comitetului de Nominalizare, şi vreau să ştie că ne-am pus mari speranţe în el şi în anul tău rotarian îţi dorim să faci tot ce ţi-ai propus şi tot ce îţi vei propune de acum încolo. Îi felicităm şi pe ceilalţi doi candidaţi, toţi trei au fost candidaţi foarte buni, de calitate şi suntem mândri de ei”, a precizat fostul guvernator Marian Mocanu, în calitate de preşedinte al Comisiei de Nominalizare.

De asemenea, Comisia de Nominalizare a mai luat câteva decizii, respectiv nominalizarea lui Marian Mocanu pentru funcţia de viceguvernator în anul rotarian 2018-2019 şi numirea lui Radu Popescu (membru) şi a lui Marian Mocanu (membru supleant) în Consiliul Legislativ.

“Dacă tu poţi, eu pot mai mult!”

Discursul susţinut de Marian Neagoe a fost simplu şi eficient, guvernatorul nominalizat pentru anul rotarian 2019-2020 transmiţând colegilor de club câteva din principiile care îi călăuzesc activitatea de rotarian. “Vreau să mulţumesc Comisiei de Nominalizare pentru votul acordat. Vreau să mulţumesc tuturor membrilor Rotary din Districtul 2241 pentru că au fost în mare parte alături de proiectele pe care au am încercat să le aduc în districtul nostru şi nu în ultimul rând vreau să mulţumesc Clubului Rotary din Oradea, care a “recidivat” a patra oară în a mă propune pentru această grea misiune. Apropo de faptul că au fost 13 membri în Comisia de Nominalizare: mi-am depus candidatura într-o dată de 13. Am avut încredere, pentru că eu intenţionat mi-am depus candidatura în data de 13. De ce? Pentru că nu cred în realitate în aceste lucruri. Eu cred în leadership, cred în muncă, cred în onestitate, cred în cele patru întrebări fundamentale ale lui Rotary. Acesta este crezul meu. Crezul meu vine de la educaţia pe care am primit-o – şi le mulţumesc părinţilor mei pentru tot ceea ce au făcut pentru mine – vine de la familia mea care m-a susţinut şi de la prieteni, de la voi vine. Şi atunci, toată puterea aceasta o întorc înapoi şi rezultă un win-win, care face ca totul să meargă perfect de 100 şi ceva de ani. Vă mulţumesc din nou, să aveţi parte de multă sănătate şi să facem o echipă foarte bună. Am un principiu personal, vi-l spun de acum. Am lucrat pentru multinaţionale 16 ani, nu am lucrat nicio secundă pentru nicio firmă de stat sau altă firmă. De şase ani lucrez doar pentru mine. Principiul meu este următorul: dacă tu poţi, eu pot mai mult! Vă rog frumos să fiţi în continuare de Rotary, voi toţi faceţi parte din viaţa acestui district. El trebuie să crească, ca şi calitatea a membership-ului, avem oameni de foarte bună calitate care se ocupă de acest aspect”, a menţionat Marian Neagoe.

1 pf

Péter Ferenc, alături de activitatea rotariană

Oaspeţii prezenţi în Sala de Oglinzi a Palatului Culturii din Târgu-Mureş au fost vizitaţi, timp de câteva minute, de Péter Ferenc, preşedintele Consiliului Judeţean Mureş, care le-a transmis rotarienilor susţinerea sa şi a instituţiei pe care o reprezintă. „Întotdeauna mi-a făcut plăcere să fiu prezent în rândul rotarienilor”, a mărturisit Péter Ferenc. „Vă felicit pe toţi cei care sunteţi prezenţi aici – şi nu numai – pe toţi rotarienii pe care îi cunosc şi pe care nu îi cunosc pentru munca efectuată în aceste cluburi. Consider că este o muncă deosebit de importantă şi vă doresc succes”, a completat preşedintele Consiliului Judeţean Mureş.

1Ms

Rotary Club Târgu-Mureş, model de urmat

Dintre mesajele transmise în cadrul întâlnirii s-a remarcat şi cel al secretarului districtual Andrei Moscviciov, care a mulţumit colegilor de club pentru prezenţa mai activă în 2016 pe platforma informatică şi a dat ca exemplu de urmat modul de funcţionare al Rotary Club Târgu-Mureş. „Această platformă ne rezolvă din toate punctele de vedere şi comunicarea internă şi comunicarea externă. Cu această ocazie, fac apel să insistaţi ca la nivelul cluburilor să existe cel puţin o persoană care are abilităţi de operare pe această platformă. Referitor la tema „Cum să funcţioneze mai bine cluburile”, cred că exemplul personal este cel mai elocvent şi vă puteţi inspira la modul în care funcţionează colaborarea dintre cluburile din judeţul Mureş şi în special din Târgu-Mureş. Poate că „ingredientele” sunt legate de comunicare, de acţiuni comune, de activităţi umane şi relaţionare comună şi cred că acest lucru se poate replica la nivel naţional”, a punctat Andrei Moscviciov.

Schimbarea în bine a societăţii, obiectivul rotarienilor

Un alt subiect important tratat în cadrul Întâlnirii Comitetului Districtual s-a referit la diseminarea mesajelor rotariene şi în afara clubului, către societate. „Expresivitatea noastră reuşeşte să genereze reacţii. Şi cred că la maturitatea şi în special la dimensiunea pe care a atins-o Rotary trebuie să avem această conştiinţă de leadership din ce în ce mai mult. În mod greşit se înţelege că leadership-ul pe care ar trebui să îl facă comisia de leadership se referă doar la îmbunătăţirea calităţii oamenilor şi membrilor din Rotary. Greşit, pentru că noi, prin selecţia noastră, ar trebui să fim deja elite şi dacă suntem elite automat suntem şi lideri, iar acest lucru este foarte important ca acest leadership să fie făcut oriunde suntem, nu numai în club şi nu numai în cadrul proiectelor. Proiectul este un rezultat al activităţii noastre, nu este finalitatea activităţii noastre. Finalitatea activităţi noastre este să schimbăm societatea din jurul nostru, să avem acest efect de lider pe care îl avem peste tot”, a transmis Marian Popa, preşedintele Comisiei de Leadership.

1 ag

Atelier despre secretele comunicării eficiente

Invitatul special al Întâlnirii Comitetului Districtual a fost Alexandru Agarici, trainer de expresivitate a vorbirii în cadrul Şcolii de Expresivitate a Vorbirii, care a condus, timp de aproape o oră, un atelier interactiv despre tehnici şi secrete pentru îmbunătăţirea comunicării verbale sau non-verbale. „Principala valoare a comunicării este credibilitatea, iar scopul fundamental al comunicării este trăirea, sentimentele dezvoltate în final ale publicului. Vorbim pentru ca ideile să le rămână oamenilor în minte, iar noi să le rămânem în suflet. Dacă una din aceste două condiţii nu se întâmplă, vorbim degeaba”, a punctat trainerul în expresivitatea vorbirii.

La finalul atelierului, Alexandru Agarici a prezentat şi concluziile, respectiv „cei 5C” esenţiali pentru o comunicare eficientă: credibilitatea, claritatea, coerenţa, concizia şi carisma. „Fundamentală este credibilitatea. Cine nu este credibil, degeaba vorbeşte. În al doilea rând, vorbim despre claritate. Dacă ceea ce vorbim nu este foarte clar, degeaba vorbim pentru că ascultătorul poate spune: „Îl cred pe omul acesta, dar nu prea ştiu ce a spus.” Trebuie să fim coerenţi, pentru că dacă în mijlocul discursului începem să dăm mesaje care nu sunt pe drumul declarat al nostru nu mai suntem concişi. Concizia e o valoare fundamentală, iar a fi carismatic înseamnă ca după ce un om îţi vorbeşte, să tragi concluzia că omul a fost plăcut”, a subliniat invitatul special al rotarienilor.

Text şi foto: Alex TOTH

2

3

4

5

6

7

8

9

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE