Home / FC Municipal / O nouă remiză pentru ASA. Se reia campionatul

O nouă remiză pentru ASA. Se reia campionatul

Distribuie

În al patrulea joc amical disputat în cadrul cantonamentului pe care l-a efectuat înaintea reluării partidelor din Liga I de fotbal în Antalya, ASA Târgu-Mureș a încheiat la egalitate, 2-2 cu FK Altyn Asyr, campioana din Turkmenistan. Golurile echipei mureșene au fost înscrise de Ciolacu, în minutul 60 și Marvin Schieb, în minutul 71. ASA a fost echipa care a condus jocul, dar nu a reușit să se impună nici în acest ultim joc. După golul lui Ciolacu, reușit în urma unei acțiuni personală, mureșenii s-au văzut egalați după doar două minute, la o neatenție a apărării. A condus și a doua oară pe tabela de marcaj, dar au ratat victoria, fiind egalată în minutul 78. În comparație cu precedentul amical, în care antrenorul Ilie Stan a efectuat o singură schimbare, de această dată acesta a folosit în acest ultim joc dinaintea reluării campionatului nu mai puțin de 21 de jucători. Aceasta, în ciuda faptului că nu i-a putut folosi pe Gabriel Mureșan, Carlos Chertes și nou sositul Andrei Sin, care nu au fost utilizați, fiind menajați din cauza unor ușoare accidentări.

Cei 21 de jucători folosiți de Ilie Stan în acest joc au fost: Pap (46 Bolboașă)- Velayos (46 Dulap), Rougalas (85 Szasz), M. Constantin (61 Bucur), Mendy, Balgiu (46 Schieb), Candrea, Petriş (46 Deaconu), Nicoliță (46 E.Dică/55 L. Alberto), Bâtfoi (46 C. Rus), Ciolacu (82 Păcurar). Așadar, singurii care au fost pe teren pe durata întregii partide au fost Gaston Mendy și Robert Candrea.

Bilanțul în cele patru întâlniri disputate în Turcia este de trei rezultate de egalitate și o înfrângere, în prima partidă, 0-2 cu echipa ucraineană de primă ligă, FK Stal Kamianske. Celelalte două rezultate de egalitate, ambele încheiate cu același scor, 1-1, au fost obținute cu două echipe din prima divizie bulgară, PFC Montana și Lokomotiv Gorna Oryahovitsa.

 

În drum spre casă, „escală” pe terenul campioanei, la Giurgiu

Formația mureșeană se întoarce spre casă în 2 februarie, dar așa cum anunțase conducerea înaintea plecării în Antalya, nu va reveni imediat la Târgu-Mureș. Roș-albaștrii vor face o „escală” la Giurgiu, unde vineri, 3 februarie, de la ora 20.00, vor întâlni campioana en-titre Astra, partidă din cadrul etapei a XXII-a a Ligii I. Cu cinci etape rămase de disputat înaintea turneelor play-off și play-out, ambele echipe se află pe locurile din a doua categorie, ambele amenințate și deseori anunțate ca echipe care se destramă. Astra a pierdut jucători importanți în această iarnă, dar mai are șanse să pătrundă în primele șase și, mai important, este calificată în primăvara europeană, urmând să întâlnească peste nici două săptămâni, în „16”-imile Europa League, formația belgiană Genk. Deși la rândul ei în derivă, echipa giurgiuveană este favorită în confruntarea cu mureșenii. Ediția trecută, în care au cucerit istoricul titlu, a fost una aparte în ceea ce privesc întâlnirile dintre ASA și Astra. Mureșenii erau vicecampioni și câștigătorii Supercupei. Au avut un debut ezitant în noua ediție, cu o remiză pe teren propriu, 0-0 cu Dinamo, dar în etapa a doua au câștigat cu un neverosimil 5-1 pe terenul celei care avea să cucerească la final titlul, după care s-au impus și în retur cu 3-1. După acel 8-2 în sezonul regulat însă, mureșenii au „depus armele”, fiind și în insolvență. În play off s-au mulțumit cu locul 6 și nu au mai obținut nicio victorie în cele 10 partide. Giurgiuvenii au învins pe teren propriu cu 1-0 și și-au asigurat titlul cu două etape înainte de final, după ce au învins cu 4-1 la Târgu-Mureș. ASA nu a mai contat în play-off, reușind doar trei rezultate de egalitate. În noua ediție sarcina pare mult mai dificilă după evoluția din primele 21 de etape și penalizarea de 9 puncte. În partida din tur, campionii s-au impus pe stadionul Trans Sil fără mari emoții, 2-0 în fața unei echipe care reușise până la acea dată o singură victorie în 8 etape, dar cu Dinamo!

Programul etapei a XXII-a

Vineri, 3 februarie                                            ora             (în tur)

Pandurii Târgu Jiu      – Poli Iași                     17.30         (2-3)

Astra Giurgiu              – ASA Târgu Mureș    20.00         (2-0)

Sâmbătă, 4 februarie

CS U Craiova              – FC Voluntari             14.00         (1-0)
Dinamo București       – Viitorul Constanța    20.00         (1-1)

Duminică, 5 februarie

FC Botoșani                – Concordia Chiajna   17.30         (2-0)

CFR Cluj                     – Steaua București       20.00         (2-1)

Luni, 6 februarie

Poli Timișoara             – Gaz Metan Mediaș   20.00         (1-1)


Citește și despre proiectul „Cu ochii larg deschişi”:

 

Cinci docufiction despre căderea și ridicare din abuzul de droguri

 

Sticker/Cine sunt eu? – o parabolă a pierderii identității din cauza drogurilor

 

”Dealerul morții”, evadare din ”infernul drogurilor”

 

Clean-up. Curajul Mădălinei

 

Povestea lui Mircea

 

Povestea Melaniei, nevoia de iubire şi atenţie satisfăcută cu droguri

   

De asemenea, verificati

CSU Târgu Mureș: Rezultate bune la ciclism

Distribuie În ziua a treia a competiției de ciclism Serbia Epic Series, sportivul Patrick Pescaru …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 120 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.