Problema parcărilor, și în CL Tîrgu Mureș Administratie
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 612 Vizualizări

Problema parcărilor, și în CL Tîrgu Mureș

Radu Bălaș, consilier local POL, a atras atenția în ultima ședință a Consiliului Local (CL) Tîrgu Mureș asupra aruncării responsabilității privind netaxarea staționării în parcările publice în curtea CL. 

 

“Complet fals țin eu să atrag atenția pentru că o expunere de motive, un proiect de hotărâre în acest sens nu revine consilierilor locali, care nu au, mai ales, acces la informații, la contracte, la cifre, la balanțe și la bilanțuri, pentru a putea face un proiect de hotărâre, ci Executivului. La această oră nu se încasează bani, sume importante la buget din cauza unor oameni care trebuie să își asume responsabilitatea. Sunt și eu curios cine este vinovatul pentru acest fapt”, a spus Bălaș.
Acesta a mai atenționat asupra faptului că panourile de parcare nu au fost îndepărtate și că există posibilitatea ca, ilegal, fostul concesionar, Tracia Trade, să încaseze încă tarife de parcare, prin SMS. “Ni s-a spus că acel număr va fi deconectat, noi nu avem garanția că acest lucru se întâmplă”, a punctat alesul local POL.
Radu Bălaș a mai subliniat că parcările publice vor fi gratuite cel puțin 4 luni, deoarece studiul de oportunitate comandat de Primăria Tîrgu Mureș pentru a afla cum va arăta în viitor serviciul de parcări publice – va rămâne în administrarea unei societăți private sau, dimpotrivă, va fi gestionat de municipalitate – nu va fi gata mai devreme de luna martie.
“Din evaluările noastre rezultă că cel puțin patru luni, dacă nu șase luni, parcările vor fi gratuite în Tîrgu Mureș, ceea ce este bine pentru cetățeni, dar nu este bine pentru bugetul local și nu este corect pentru bugetul local”, a mai adăugat Radu Bălaș.
Contractul de concesiune privind administrarea parcărilor publice din Tîrgu Mureș încheiat între primărie și firma Tracia Trade a ajuns la termen în 20 ianuarie, în consecință, contractul nefiind prelungit, iar studiul de oportunitate este doar acum în lucru, staționarea pe domeniul public nu se mai taxează.
Primăria Tîrgu Mureș a anunțat ieri că au sosit primele zeci de emailuri cu propuneri pentru serviciul de parcări publice. Cei care doresc pot trimite, în continuare, sugestii pe adresa de mail primaria@tirgumures.ro sau pe pagina de facebook a municipiului.

Ligia VORO

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE