Spiritul Pink Floyd adus în ”Jazz” de Speak Floyd Slider
  • alin.zaharie
  • 0 comentarii
  • 456 Vizualizări

Spiritul Pink Floyd adus în ”Jazz” de Speak Floyd

Speak Floyd (The Romanian Pink Floyd Tribute Band) revine la Târgu-Mureș joi, 2 februarie, la ora 20.00, în Jazz and Blues Club, pentru un nou concert live complet intitulat „Welcome to the Machine”.

Speak Floyd este un grup rock format din pasionați ai muzicii legendarei formații britanice de muzică progresivă Pink Floyd și care interpretează exclusiv piese ale acestei trupe. Ca orice tribute-band, Speak Floyd încearcă să reproducă cât mai fidel nu doar muzica, ci și o stare de spirit care a marcat numeroase generații. Publicul-țintă este extrem de larg, această muzică fiind savurată intens atât de tineri cât și de cei mai în vârstă.

Dată fiind pasiunea pentru muzica Pink Floyd, un grup de muzicieni din Transilvania se hotărăsc în ianuarie 2010 să pună bazele acestui proiect. În scurtă vreme, au stabilit un repertoriu care să cuprindă piese de pe cele mai reprezentative albume Pink Floyd. Trupa Speak Floyd a susținut numeroase concerte în țară la București, Cluj, Oradea, Baia Mare, Suceava, Braşov, Șimleul Silvaniei, Bacău, Alba Iulia, Sebeș dar și la Sofia, în Bulgaria. Târgu-Mureșul nu lipsește din lista orașelor unde trupa a concertat, fiind prezenți constant pe scena din Jazz and Blues Club.

Albumul ”Wish You Were Here”, baza concertului

Spectacolul „Welcome to the Machine” al trupei Speak Floyd se desfășoară pe parcursul a aproximativ 2 ore și 20 de minute și cuprinde în prima parte reproducerea întregului album „Wish you Were here” incluzând varianta originala a piesei „Welcome to the Machine”, iar în a doua parte piese de pe albumele “Dark Side of the Moon”, ”The Wall”, „Momentary Lapse of reason” și “Division Bell”. ”Conceptul de turneu ”Welcome to the Machine” revolvă în jurul unuia dintre albumele emblematice Pink Floyd, și anume ”Wish You Were Here”. Practic, ideea constă, în prima parte, in reproducerea integrală a acestui album, poate și pentru că, în sine, materialul compasează cel mai bine spiritul Pink Floyd pe care noi încercăm să-l sugeram și să-l dăruim celor din public. În partea a doua, aducem marile hituri Pink Floyd, de la ”Money” la ”Confortably Numb”, de la ”Learning to Fly” până la ”Mother” și ”Hey you”. Astfel realizat, conceptul de spectacol a fost bine primit cam peste tot, în special la Cluj, Târgu-Mureș, București și în Bulgaria, unde 2016 ne-a prins cu două reprezentații foarte bine primite”, a declarat Dudu Isabel, solistul vocal al trupei Speak Floyd.

Uneori, suntem mai bine primiți ca acasă”

Trupa îi mai are în componență pe Sandy Deac (Kappa, Desperado) – clape, voce, acoustic & electric guitars, lap steel guitar, Kovacs „Kovi” Laszlo (Kappa, Desperado) – electric & acoustic guitars, Razvan Rotiș (David & Six Martini) – tobe și percuție, Kolumban Zoli (Kappa, De La Funk,Yesterdays) – bass, Edi Raita (Desperado, Kappa, LeeQuid) – clape, Lazar Rudy (Gaio Jazz Band) – saxofon, care promit și de această dată o seară memorabilă pe acordurile muzicii Pink Floyd. ”Speak Floyd performează în Târgu-Mureș de șase ani deja, o dată pe an. Între timp, atât eu, cât și colegii mei, s-au regăsit în diferite formule, pe scena Jazz & Blues, ultimul exemplu fiind colegii de la Desperado cu al lor tribute to Eagles. În această ordine de idei, pot spune că ne-am format un public fidel, cald și inimos, un public premium, în fața căruia, în mod evident, suntem încântați să performăm de fiecare dată. Uneori, suntem mai bine primiți ca acasă, ceea ce nu face decât să ne bucure și să ne motiveze întru a oferi un spectacol cât mai profesional pregătit și cât mai captivant. Celor care ne cunosc, abia aștept să ne revedem. Celor care nu ne cunosc încă, oferiți-ne o șansă să va uimim. Shine on!”, a spus Dudu Isabel.

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE