Obiectivele Sindicatului Sanitas pentru anul 2017 Sanatate
  • teodora.mindru
  • 0 comentarii
  • 441 Vizualizări

Obiectivele Sindicatului Sanitas pentru anul 2017

Dacă în anul 2016 s-a reușit eliminarea inechităților salariale din sistemul de sănătate, în acest an, Sindicatul Sanitas Târgu-Mureș își propune o serie de obiective, printre care amintim adoptarea unei Legi a salarizării unitare a personalului bugetar, având ca țel salarizarea în funcție de pregătirea profesională, nivelul studiilor, locul de muncă și vechime, precum și adoptarea unui regulament de sporuri care să corespundă realității din sistemul sanitar românesc.

„Rezolvarea omisiunilor din Legea 250/2016 prin includerea tuturor categoriilor exceptate. Adoptarea unei Legi a salarizării unitare a personalului bugetar, având ca țel salarizarea în funcție de pregătirea profesională, nivelul studiilor, locul de muncă și vechime. Adoptarea unui regulament de sporuri care să corespundă realității din sistemul sanitar românesc. Aprobarea unei Legi pentru uniformizarea studiilor asistenților medicali și totodată susținerea unei singure forme de învățământ. Efectuarea demersurilor pentru acordarea tichetelor de masă la valoarea maximă de 15 lei în toate unitățile sanitare”, au precizat reprezentanții Sindicatului Sanitas Târgu-Mureș.

Facilități tuturor salariaților din sistemul sanitar
De asemenea, Sindicatul Sanitas Târgu-Mureș își propune accesarea de proiecte cu finanțare europeană prin Federația Sanitas din România, precum și din resurse proprii, dar și promovarea unui act legislativ care să protejeze personalul din sistemul sanitar de orice formă de violență la locul de muncă.
De altfel, anul trecut, Federația Sanitas a derulat, în perioada ianuarie – martie, campania „Nu agresați cadrele medicale”, care să apere personalul medical și să descurajeze violența, în condițiile în care un studiu efectuat de Colegiul Medicilor București a arătat că 80% din personalul medical chestionat este agresat verbal la locul de muncă, iar 10% este agresat fizic.
„Acordarea de facilități reale tuturor salariaților din sistemul sanitar. Promovarea unui act legislativ care să protejeze personalul din sistemul sanitar de orice formă de violență la locul de muncă. Continuarea cursurilor de pregătire profesională pentru membrii sindicatului. Accesarea de proiecte cu finanțare europeană prin Federația Sanitas din România, precum și din resurse proprii. Negocierea și semnarea Contractului Colectiv de Muncă la nivelul unităților sanitare unde suntem reprezentativi la nivel de unitate. Demersuri pentru introducerea pensiei de serviciu pentru personalul din sistemul sanitar în cuantum și condiții similare cu personalul din apărare și învățământ”, au mai arătat aceștia.

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE