Home / Cultură / Spectacolele lunii februarie la Național, secția maghiară
Național, secția maghiară

Spectacolele lunii februarie la Național, secția maghiară

Distribuie

Când ați fost ultima dată la un spectacol al Companiei „Tompa Miklós”, secția maghiară a Teatrului Național din Tîrgu Mureș? Chiar dacă nu pricepeți mare lucru în limba maghiară, spectacolele sunt supratitrate. Așa că, în cazul în care nu ați făcut-o încă, puteți și merită să încercați spectacolele.

Foto 2 program februarie sectia maghiara

Spectacole în februarie la Sala mică

Frumos”, de Jon Fosse, regia Adi Iclenzan, se joacă în 1 februarie, reprezentație pentru care, potrivit biletmaster.ro, mai sunt foarte puține locuri disponibile, dar se va mai juca și 21 februarie. Spectacolul a avut premiera în 11 ianuarie 2017.

În 20 februarie, de la ora 19.30, este programat spectacolul „Frații Karamazov”, o adaptare scenică realizată de Richard Crane după romanul lui Dostoievski, care a fost pusă în scenă de regizorul Albu István.

În 23 februarie, de la 19.30, ni se propune a nouă întâlnire cu spectacolul lui Radu Afrim, „Castingul dracului”.

Foto 3 program februarie sectia maghiara

Spectacole în Sala Mare la Național, secția maghiară

Pantofiorul de cristal”, de Molnár Ferenc, în regia lui Mohácsi János, se va juca în 3 februarie, de la ora 19.00. Piesa publicată și prezentată pe scenă în 1924 este o rescriere a poveștii Cenușăresei într-un stil ironic și sfâșietor caracteristic lui Molnár Ferenc.

Băiețelul și leii”, după o poveste de Lázár Ervin, se va juca de două ori în 5 februarie, de la ora 11.00 și de la 17.00. Spectacolul mai este programat și în 26 februarie, de la ora 17.00. Regia spectacolului este una dublă, Keresztes Attila, directorul artistic al Companiei „Tompa Miklós”, colaborând cu tânărul coregraf Ruszuly Ervin.

În 8 februarie, de la ora 19.00, se joacă „Minunata călătorie a lui Joachim Olbrin”, dramatizare după texte de Béla Hamvas, în regia lui Mezei Kinga din Voivodina, de asemenea actriță și scenografă. Spectacolul este una dintre premierele din stagiunea actuală ale Companiei „Tompa Miklós”.

Regizorul Radu Afrim a revenit în această stagiune cu o nouă premieră la Naționalul din Tîrgu Mureș, după succesul avut cu spectacolele „Castingul dracului” și „Tihna”. „Pasărea retro se loveşte de bloc şi cade pe asfaltul fierbinte” se va juca de trei ori la mijlocul lunii, în 13, 14 și 15 februarie, de la ora 19.00.

Chicago” musicalul stagiunii 2016-2017 pregătit de Compania „Tompa Miklós” se va juca în 22 februarie, de la ora 19.00, și în 24 februarie, de la ora 17.00. Potrivit biletmaster.ro, deja mai sunt foarte puține locuri libere pentru ambele reprezentații.

Spectacole în Sala mare, cu publicul pe scenă

Tot în Sala mare, dar cu publicul pe scenă, se joacă și spectacolul „Sfârșit de Partidă”, de Samuel Beckett, în regia lui Tompa Gábor. „Sfârșit de Partidă” se joacă în 9 februarie de la ora 19.00.
Un alt spectacol montat în regim studio, pe scena Sălii mari a Naționalului, este „Pescărușul”, de Cehov, în regia lui Keresztes Attila, care se va juca în 17 februarie, de la ora 19.00.

Sala Parking

Factor_de_Stres_15”, regia Csáki Csilla, spectacol pentru tineri, care este, de asemenea, una dintre premierele stagiunii, se va juca în 12 și în 19 februarie, de la ora 17.00, în Sala Parking. Piesa scriitoarei elveţiene Christine Rinderknecht pune în prim plan nişte tineri de 15 ani care se luptă pentru posibilitatea de a-şi putea continua studiile, încearcă, cu frică şi neîndemânare, să găsească soluţii la problemele lor personale.


Citește și despre proiectul „Cu ochii larg deschişi”:

 

Cinci docufiction despre căderea și ridicare din abuzul de droguri

 

Sticker/Cine sunt eu? – o parabolă a pierderii identității din cauza drogurilor

 

”Dealerul morții”, evadare din ”infernul drogurilor”

 

Clean-up. Curajul Mădălinei

 

Povestea lui Mircea

 

Povestea Melaniei, nevoia de iubire şi atenţie satisfăcută cu droguri

   

De asemenea, verificati

FOTO – Ziua Mondială a Apei, sărbătorită de Clubul Rotary Mureș la Școala Gimnazială „Friederich Schiller”

Distribuie Rotary Club Târgu Mureș  a organizat joi, 21 martie, începând cu ora 12:00, un …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 120 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.