Home / Social / Stimulente pentru șomerii angajați înafara localității de domiciliu

Stimulente pentru șomerii angajați înafara localității de domiciliu

Distribuie

 

Prima de relocare se acordă şomerilor care se încadrează în muncă într-o altă localitate, aflată la o distanţă mai mare de 50 km de localitatea de domiciliu sau reşedinţă, pot primi cel mult 900 de lei lunar, pentru o perioadă de maximum 36 luni.

Prima de relocare este o sumă neimpozabilă, acordată din bugetul asigurărilor pentru şomaj şi este egală cu 75% din suma destinată asigurării cheltuielilor pentru locuire în noul domiciliu sau noua reşedinţă, dar nu mai mult de 900 de lei pe lună.

Pentru a beneficia de aceşti bani, persoanele interesate trebuie să depună o cerere şi să fie înregistrate ca şomeri la AJOFM, să se încareze în baza unui contract de muncă, cu normă întreagă,  pentru o perioadă de cel puţin 12 luni, iar localitatea unde trebuie prestată munca să fie situată la mai mult de 50 de km faţă de localitatea de domiciliu sau de reşedinţă. Totodată, aceste persoane trebuie să îşi schimbe domiciliul sau să îşi stabilescă reşedinţa în localitatea (sau în localităţile învecinate) unde va lucre, să aibă venituri nete lunare mai mici de 5.000 lei/lună, realizate de solicitant în situaţia în care este persoană singură sau împreună cu familia acestuia și să nu aibă locuinţă de serviciu sau suportarea cheltuielilor aferente chiriei asigurate de către angajator sau de la stat.

Prima de relocare nu se cumulează cu prima de activare, prima de încadrare sau prima de instalare.

Noua măsură va putea fi aplicată după modificarea normelor HG. 174/2002 şi procedura 377/2002, în termen de 60 de zile de la data publicării în Monitorul Oficial al României, a prezentei ordonanţe de urgenţă, potrivit informațiilor furnizate de Gheorghe Ştef, director executiv Agenția Județeană pentru Ocuparea Forței de Muncă (AJOFM) Mureș.


Citește și despre proiectul „Cu ochii larg deschişi”:

 

Cinci docufiction despre căderea și ridicare din abuzul de droguri

 

Sticker/Cine sunt eu? – o parabolă a pierderii identității din cauza drogurilor

 

”Dealerul morții”, evadare din ”infernul drogurilor”

 

Clean-up. Curajul Mădălinei

 

Povestea lui Mircea

 

Povestea Melaniei, nevoia de iubire şi atenţie satisfăcută cu droguri

   

De asemenea, verificati

FOTO: ”Marș pentru Viață”, la Sărmașu

Distribuie O nouă ediție a evenimentului ”Marșul pentru Viață”, organizat de Biserică Ortodoxă Sărmașu, Fundația …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 120 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.