BC Mureș cedează la Sibiu într-unul din derbyurile Ardealului BC Mures
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 117 Vizualizări

BC Mureș cedează la Sibiu într-unul din derbyurile Ardealului

Cu un lot substanțial redus, echipa masculină de baschet BC Mureș Târgu-Mureș nu a făcut miercuri seara față formației CSU Sibiu în partida din cadrul etapei a XIX-a a Ligii Naționale. Mureșenii au cedat pe terenul sibienilor cu 82-66 (24-20, 18-12, 18-23, 22-11) și rămân pe locul 7 al clasamentului, cu o înfrângere mai mult decât ocupantele locurilor 4-6, echipele din Timișoara, Pitești și Oradea. BC Mureș a început bine jocul și s-a aflat la conducere în permanență în prima jumătate a sfertului 1. Gazdele au preluat conducerea prima dată la 16-13, după care s-au distanțat până la 7 puncte. În penultima secundă a sfertului, Goran Martinic a trimis de la distanță în coș, stabilind scorul primului act. Al doilea sfert a început mai bine pentru sibieni, care s-au distanțat la 16 puncte la jumătatea actului. Același Martinici a fost cel care a înscris ultimul și înaintea pauzei mari, reducând diferența la 10 puncte (42-32).

 

Aproape de revenire, dar lotul redus s-a resimțit

La revenirea de la vestiare mureșenii au fost din nou cei care au impus ritmul în primele minute. În primele trei minute au reușit să se apropie la doar 4 puncte, în special datorită reușitelor lui Dalibor Djapa, apoi prin Ernests Kalve la o singură posesie, iar la jumătatea sfertului Martinic a reușit egalarea la 49. Înaintea ultimei pauze însă, gazdele au reușit din nou să se desprindă la 8 puncte. Pentru a treia oară, Martinic a fost cel care a înscris ultimul înaintea sirenei de final, din nou cu un coș de 3 puncte. Mureșenii au câștigat sfertul, iar diferența de doar 5 puncte nu era una insurmontabilă. Aceasta a crescut din nou în prima jumătate a ultimului act până la 16 puncte. „Tigrii” au luptat, dar nu au mai reușit să revină doar până la 10 puncte și partida s-a încheiat cu același avantaj de 16 puncte în favoarea sibienilor, cea mai mare înregistrată pe durata partidei. Revenirea pe locurile de play-off, care în această ediție se dispută între primele 6 va fi greu de recuperat, chiar dacă distanța este de doar un punct. Primul obstacol va fi și cel mai dificil, sâmbătă, când vor întâlni pe teren propriu, de la ora 19.00, formația Steaua CSM Eximbank București, echipă care se află pe podium, dar vine „rănită” după înfrângerea cu Dinamo.

Marcatorii echipei mureșene au fost: Martinic 23 (4×3), Djapa 17 (1), Kalve 8, Andrei 7, Sánta 6, Borșa 3, Dani Popescu 2. Au mai jucat Cioacătă și Engi.

Cel mai bun marcator de la gazde a fost Mijajlovic cu 19 puncte (3×3), urmat de fostul „tigru”, Radu Paliciuc, cu 15 puncte (3), B. Popescu și Lalovic câte 14, ultimul cu două „treițe”, Hardy 12 (1) și Davis 8 (1).

 

Szászgáspár: „Este un rezultat mincinos, putea fi mai bine”

 

Văzuți în fața unei situații delicate, cu un lot decimat, antrenorii Szászgáspár Barnabás și George Trif au reușit să-și mobilizeze jucătorii pe care i-au avut la dispoziție pentru această întâlnire. Concluzia: echipa a dat totul, dar atât s-a putut. „Acest meci dintr-o etapă intermediară cu o contracandidată la locurile 1-6 ne-a prins descoperiți. Am pierdut numai în aceste zile alți doi jucători importanți, dar cei rămași au dat totul în acest joc. Suntem chiar mulțumiți pentru felul în care au luptat băieți și putea ieși mult mai bine. Scorul poate fi considerat unul „mincinos”, dacă ținem cont că atunci când mai erau trei minute diferența era de doar 5 puncte. Din păcate nu am fost constanți și am avut la final și neșansă”, a concluzionat antrenorul mureșenilor.

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE