Expoziție foto și adaptarea la schimbările climatice Slider
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 287 Vizualizări

Expoziție foto și adaptarea la schimbările climatice

 

Bastionul Blănarilor din Cetatea Medievală din Târgu Mureș a găzduit joi, 2 februarie, vernisajul expoziției de fotografii ”Adaptarea la schimbările climatice în fotografii”, organizată de Agenția pentru Protecția Mediului Sibiu. Expoziția cuprinde fotografii realizate de studenți și elevi din municipiile Sibiu, Brașov și Târgu Mureș, selectate în urma concursului pe tema amintită. Câștigătorii concursului au fost premiați cu aparate de fotografiat digitale, de către Melinda Dragomir, ofițer proiect comunicare. Premiile la categoria de învățământ liceal au revenit elevilor Alexandra Marton – ”Decalarea timpurilor”, Larisa Petronela Zăpan – ”Energie verde” și George Dinu – ”Limitați încălzirea globală”. La categoria învățământ universitar de premii s-au bucurat Cosmin Corboș – ”There will be no order, only chaos”, Lavinia Dorina Alexoaie – ”Defrișarea costă mult” și Cătălina Nicu – ”Poluarea sperie și cele mai frumoase păsări”.

”Pe lângă această expoziție, proiectul Calea Verde spre Dezvoltare Durabilă a oferit și o perioadă de formare unor reprezentanți ai instituțiilor publice, concursuri pentru elevi și studenți, ghiduri în domeniul adaptării la schimbările climatice, precum și startegii și planuri de acțiune privind adaptarea la schimbările climatice, ce vor fi înglobate în proiectele și strategiile de dezvoltare urbană ale municipiilor Sibiu, Tîrgu Mureș și Brașov, disponibile publicului interesat pe website-ul proiectului” a afirmat Ionel Stelian Naicu, director executiv al APM Sibiu.

Agenţia pentru Protecţia Mediului Sibiu este promotorul proiectului „Calea Verde spre Dezvoltare Durabilă” ,din cadrul Programului RO07 – Adaptare la Schimbări Climatice , finantat prin fonduri asigurate de Islanda, Liechtenstein și Norvegia prin Mecanismul Financiar al Spațiului Economic European, EEA GRANTS 2009 – 2014.  Perioada de implementare a proiectului este ianuarie 2015 – aprilie 2017, iar obiectivul general constă în reducerea vulnerabilității umane și a ecosistemului la schimbări climatice și urmărește elaborarea unui set de bune practici privind adaptarea la schimbări climatice.

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE