Inspectorii ITM, în acțiune la început de an Slider
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 753 Vizualizări

Inspectorii ITM, în acțiune la început de an

 

67 acțiuni de control în domeniul relațiilor de muncă au fost efectuate la nivelul Inspectoratului Teritorial de Muncă Mureș, în cursul lunii ianuarie 2017.

Obiectivul principal al acțiunilor de control din cadrul Serviciului Control Relații de Muncă l-a reprezentat identificarea muncii nedeclarate. În acest sens, au fost identificate 17 de persoane care lucrau fără forme legale și 29 de persoane care prestau muncă nedeclarată. S-au aplicat sancțiuni contravenționale pentru 30 agenți economici, din care 8 agenți economici au fost sancționați pentru muncă nedeclarată. În urma verificărilor inspectorii au aplicat 45 de sancţiuni contravenţionale, din care 28 de avertismente şi 17 de amenzi în cuantum de  113.300 lei și s-au dispus 239 de măsuri obligatorii, pentru deficienţele constatate. Domeniile de activitate ale angajatorilor  în care s-au identificat persoane care prestau activitate fără forme legale sunt comerț, transport, transport cu taxi, activități ale centrelor de fitness

A  fost înaintată 1 sesizare către Parchetul de pe lângă Judecătoria Târgu Mureş, de constatare a infracţiunii de primire la muncă a mai mult de 5 persoane fără încheierea unui contract individual de muncă .

În cursul lunii ianuarie, inspectorii de muncă  din cadrul Serviciului Control Relații de Muncă împreună cu Serviciul de Investigare a Criminalității Economice din cadrul I.P.J. Mureș au efectuat 4 acțiuni de noapte la agenți economici, potrivit informațiilor furnizate de Jrs. Eva MAN, p. Inspector şef                                                                             Inspectoratul Teritorial de Muncă Mureș.

 

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE