VIDEO, FOTO: Bani pentru reabilitarea energetică a instituţiilor publice Administratie
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 202 Vizualizări

VIDEO, FOTO: Bani pentru reabilitarea energetică a instituţiilor publice

Aproape 100 de reprezentanţi ai diverse instituţii publice şi firme de consultanţă din judeţul Mureş au participat miercuri, 1 februarie, la un seminar regional de informare a potenţialilor beneficiari ai apelului de proiecte prin Programul Operaţional Regional 2012-2020 despre lansarea Ghidului Specific pentru Priorităţi de Investiţii 3.1 „Sprijinirea eficienţei energetice, a gestionării inteligente a energiei şi a utilizării energiei din surse regenerabile în infrastructurile publice, inclusiv în clădirile publice, şi în sectorul locuinţelor” – Operaţiunea B „Clădiri publice”, organizat de Agenţia pentru Dezvoltare Regională (ADR) Centru Alba Iulia.

Proiecte între 100.000 şi 25 milioane de euro

Potrivit directorului Departamentului Programare din cadrul ADR Centru, Adriana Mureşan, Prioritatea de Investiţii 3.1.B, pentru îmbunătăţirea eficienţei energetice a clădirilor publice a fost lansată la nivel naţional la data de 27 decembrie 2016, iar depunerea de proiecte va fi posibilă începând cu data de 28 februarie 2017, ora 10.00, exclusiv prin intermediul aplicaţiei electronice MySMIS. „Alocarea prezentului apel de proiecte pentru Regiunea Centru este de 40,13 milioane euro, iar pentru un proiect valoarea finanţării nerambursabile acordate poate fi de minimum 100.000 de euro şi maxim de 25 milioane de euro”, a precizat Adriana Mureşan.

Solicitanţii eligibili ai acestui apel de proiecte pot fi autorităţile publice centrale, autorităţile şi instituţiile publice locale şi parteneriatele dintre acestea. „Prin prezentul apel de proiecte este sprijinită realizarea de investiţii pentru creşterea eficienţei energetice a clădirilor publice din mediul urban şi rural, şi care sunt clădiri de interes şi utilitate publică. Ca activităţi eligibile în proiecte sunt finanţate investiţiile pentru creşterea eficienţei energetice a clădirilor publice din mediul urban şi rural, care sunt clădiri de interes şi utilitate publică. În cadrul acestui apel de proiecte, activităţile propuse nu trebuie să intre sub incidenţa ajutorului de stat, iar ratele de cofinanţare a proiectelor sunt distincte în funcţie de tipul de solicitant. Astfel, pentru autorităţi şi instituţii publice locale, cofinanţarea proiectelor este de minim 2% din totalul cheltuielilor eligibile ale proiectelor, iar pentru solicitanţii autorităţi publice centrale, această componentă de cofinanţare este de minim 15% din valoarea cheltuielilor eligibile ale proiectului”, a menţionat Adriana Mureşan.

1B

Aprecieri pentru iniţiativa ADR Centru

La deschiderea seminarului au participat şi dr. Lucian Goga – prefectul judeţului Mureş şi Ovidiu Dancu – vicepreşedinte al Consiliului Judeţean Mureş. „Sper ca şi acest proiect să fie un succes şi vă mulţumim că aţi venit alături de noi, pentru că aşa informaţia va fi diseminată mai uşor şi sunt convins că mulţi dintre noi vor încheia proiecte de succes – şi inclusiv Palatul Administrativ este o instituţie publică care poate beneficia de acest proiect”, a afirmat dr. Lucian Goga. „Ne bucurăm de intenţia colegilor de la ADR Centru de a veni în teritoriu pentru a prezenta mai detaliat informaţii din ghidurile de finanţare”, a menţionat Ovidiu Dancu.

Alex TOTH

2

3

4

5

6

7

8

9

11

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE