Home / Cultură / Muzeul Județean Mureș va avea primul inventar online din țară al tuturor pieselor

Muzeul Județean Mureș va avea primul inventar online din țară al tuturor pieselor

Muzeul Judeţean Mureş va fi primul din ţară care va lansa, în această primăvară, inventarul electronic al tuturor pieselor pe care le deţine, care va cuprinde, în premieră naţională, toate informaţiile referitoare la locul de depozitare, expoziţia în care se află sau locul descoperirii, informează AGERPRES.
Acesta a spus că inventarul a început în 2012, şi s-a lucrat aproximativ 4 ani pentru a evidenţia toată colecţia, fiind prima evidenţă electronică a pieselor din acest muzeu.
„Muzeul Judeţean Mureş va avea public inventarul online, în această primăvară, nu sunt secrete, dar va fi pe bază de parolă, fiindcă trebuie să ştim cine doreşte şi pentru ce motiv vrea să cerceteze colecţia noastră. Muzeul nostru dispune de peste 300.000 de piese, aici intră arheologia, etnografia şi ştiinţele naturii. La Arheologie avem, spre exemplu, mii de piese recuperate şi evident că nu fiecare ciob primeşte un număr de inventar. De multe ori, la un număr de inventar sunt, sute de piese, dar avem o colecţie destul de mare şi de bogată şi încercăm tot timpul să o îmbogăţim (…) În sistemul DOCPAT, un sistem similar la nivel naţional, mai multe muzee din ţară au introdus mai multe numere de inventar, însă este mult mai dificil să cauţi în acest program şi nu ai posibilitatea să stabileşti în care depozit şi pe care raft se află o piesă. Dacă implementăm acest proiect până la sfârşitul anului, o să fim, probabil, primul muzeu care are un sistem electronic exact pe fiecare piesă – unde se află, de unde provine, unde pleacă, în ce expoziţie este expusă”, a declarat joi, pentru AGERPRES, directorul Muzeului Judeţean Mureş, Soos Zoltan.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

De asemenea, verificati

Ce puteți viziona azi la Alter-Native

Festivalul Internațional de Film de Scurt-metraj Alter-Native debutează azi la Teatrul de Vară cu primele …