Home / Slider / Start în ediția a VI-a a Cupei Transilvania la Baby și Minibaschet

Start în ediția a VI-a a Cupei Transilvania la Baby și Minibaschet

Distribuie

În perioada 4-11 februarie, la Târgu-Mureș se dispută cea de-a VI-a ediție a Cupei Transilvania la baby și minibaschet, cea mai puternică competiție a baschetului juvenil din România. Din această ediție competiția poartă denumirea de Transilvania No Borders PEAK Cup. În urma edițiilor precedente, considerate foarte reușite, competiția a fost introdusă în circuitul internațional și organizatorilor SportLife și clubul ACS Gladius, cu sprijinul Primăriei Târgu-Mureș, în parteneriat cu Fedreația Română de Baschet li s-a alăturat firma de echipament sportiv PEAK, una dintre cele mai renumite firme de pe mapamond, care devine astfel sponsorul principal. Firma are mii de magazine în 4 continente și este partenera FIBA și NBA, având și contracte cu numeroase vedete ale baschetului internațional. SportLife este distribuitorul oficial al firmei PEAK pe piața din România începând cu anul 2013, echipând reprezentativele de baschet ale României, precum și numeroase cluburi din țară.

DSC_0123

Competiția internațională reunește 42 de echipe

La cele două categorii vor fi prezente 42 de echipe, la start aliniindu-se cele mai importante cluburi ale baschetului juvenil din România, la care li s-a alăturat Tigers Soproni, o echipă din Ungaria cu rezultate remarcabile în competiții internaționale. Partidele din grupe se vor disputa în perioada 4-7 februarie la Babybaschet și 8-11 februarie la Minibaschet la băieți, 5-7  februarie la Minibaschet fete. Jocurile din faza grupelor vor fi găzuite de săliile Gimnaziului „Tudor Vladimirescu” de pe strada Cutezanței nr. 51 și ale Gimnaziului „Serafim Duicu” de pe strada Hunedoara nr. 38, iar jocurile finale vor avea loc în Sala Sporturilor. Târgu-Mureșul este reprezenatat la această ediție de cluburile Lucky Dragons și Gladius la Babybaschet băieți, BC Sirius și Gladius (cu 2 echipe) la Minibaschet fete, Gladius (2 echipe), Together, LPS, Lucky Dragons și BC Mureș la Minibaschet băieți. La Babybaschet se vor întrece 10 echipe, iar la Minibaschet s-au înscris 24 echipe la băieți și 8 la fete.

DSC_0004

Competiția a fost prefațată de o conferință de presă, în care organizatorii au oferit câteva date legate de desfășurarea întrecerii, având alături deja renumita mascotă Ghiță. „Felicit organizatorii care mai cred că se poate face sport în Târgu-Mureș și reușesc să mențină o competiție de asemenea amploare, care aduce prestigiu orașului. Dacă am pierdut aeroportul, pierdem stadioane și organizarea unor competiții din cauza unora care se consideră consilieri în interesul târgumureșenilor, dar prin ceea ce fac dovedesc cu totul altceva, iată că sunt unii care mai fac într-adevăr ceva în acest oraș. Din partea Primăriei, am oferit și vom oferi în continuare tot sprijinul pentru asemenea evenimente și țin să urez tuturor participantelor un „bine ați venit”, să câștige cei mai buni”, au fost cuvintele consilierului personal al primarului urbei, Claudiu Maior. „Ne bucurăm și la această ediție de prezența celor mai prestigioase cluburi ale baschetului juvenil din România și ne exprimăm speranța ca această competiție să devină, care de fapt a și devenit, o competiție de tradiție, un punct de reper al baschetului juvenil românesc”, a completat din partea clubului Gladius, Vlad Pora, care a prezentat pe scurt și programul competiției care se va încheia la sfârșitul săptămânii viitoare.

Managerul firme SportiLife, Mărgărit Amza a prezentat la rândul său un scurt istoric al competiției devenită tradițională în Târgu-Mureș. „Am pornit în urmă cu cinci ani acest turneu cu 4-5 echipe și am ajuns acum ca aceasta să reunească la start peste 40 de echipe, cu prezența celor mai puternice centre din țară. Mai important este însă faptul că aceasta a devenit o competiție internațională și a ajuns în atenția federației internaționale, fapt pentru care ni s-a alăturat ca principal sponsor una dintre firmele de top mondial, care a echipat nu mai puțin de 12 delegații prezente la Jocurile Olimpice din vara trecută, de la Rio. În aceste condiții, ca parteneri, ne exprimăm la rândul nostru speranța în redeschidera aeroportului, un lucru esențial pentru ca aceste competiții internaționale să capete amploare”, a subliniat Mărgărit Amza.

Jocurile se vor disputa pe durata întregii zile a fiecăreia din datele anunțate, începând cu ora 9.00, iar finalele din Sala Sporturilor vor avea loc de la ora 10.00, în datele specificate, la toate cele trei categorii. În ultima zi a întrecerilor, înaintea ultimei finale va avea loc și deja tradiționala întâlnire dintre organizatori și o echipă a presei mureșene.

Detalii despre programul întrecerilor pot fi găsite pe pagina oficială a competiției: cupatransilvania.sportlife.ro


Citește și despre proiectul „Cu ochii larg deschişi”:

 

Cinci docufiction despre căderea și ridicare din abuzul de droguri

 

Sticker/Cine sunt eu? – o parabolă a pierderii identității din cauza drogurilor

 

”Dealerul morții”, evadare din ”infernul drogurilor”

 

Clean-up. Curajul Mădălinei

 

Povestea lui Mircea

 

Povestea Melaniei, nevoia de iubire şi atenţie satisfăcută cu droguri

   

De asemenea, verificati

”Candidaturi-bombă” anunțate de AUR la Primăria Târgu Mureș și Consiliul Județean Mureș

Distribuie Evenimentul de lansare a candidaților AUR la alegerile locale din județul Mureș va avea …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 120 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.