VIDEO: Depozitul de deşeuri Sânpaul, funcţional Administratie
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 1008 Vizualizări

VIDEO: Depozitul de deşeuri Sânpaul, funcţional

Conducerea Consiliului Judeţean Mureş şi reprezentanţii asocierii Iridex Group Import SRL şi Servicii Salubritate Bucureşti SA au participat luni, 6 februarie, la o conferinţă de presă prilejuită de demararea activităţii la depozitul de deşeuri de la Sânpaul, construit în cadrul proiectului „Sistem de Management Integrat al Deşeurilor Solide în Judeţul Mureş”, în valoare totală de peste 187,4 milioane de lei, cofinanţat prin POS Mediu. Prima celulă a depozitului zonal de la Sânpaul are o capacitate totală de 1.250.000 de metri cubi şi va primi în următorii 5 ani circa 188.843 de tone de deşeuri menajere şi asimilabile colectate din judeţ.

111

Perioadă de tranziţie de 12 luni

Managerul proiectului din partea Consiliului Judeţean Mureş, Radu Spinei, a explicat că depozitul va funcţiona la parametri maximi în maxim 12 luni, deoarece în acest moment licitaţiile pentru operarea staţiilor de transfer şi sortare nu sunt finalizate. „De comun acord am ajuns la concluzia să începem operarea depozitului de la Sânpaul având în vedere situaţia de criză cu care se confruntă judeţul Mureş de ani de zile. Operatorii de salubrizare din judeţul Mureş, în momentul de faţă, nu prea mai au soluţii pentru depozitarea deşeurilor, depozitul de la Sighişoara are şi el anumite limite. De asemenea, o altă variantă era depozitarea între Odorhei şi Miercurea Ciuc şi atunci am ajuns la concluzia că pentru a debloca această situaţie este absolut obligatoriu să începem operarea depozitului Sânpaul, pentru a evita situaţii de genul depozitelor ad-hoc care sunt o sursă se poluare pentru mediu. Dar se poate depozita în această perioadă de tranziţie, pe care o apreciem la 12 luni, până începem să funcţionăm la parametri maximi, având în vedere că în Autorizaţia Integrată de Funcţionare este prevăzută inclusiv depozitarea acelei categorii de deşeuri în amestec”, a afirmat Radu Spinei.

Taxa de deşeuri, o “povară mare” pentru populaţie

La conferinţa de presă au participat şi Péter Ferenc – preşedintele Consiliului Judeţean Mureş, Alexandru Cîmpeanu – vicepreşedinte al Consiliului Judeţean Mureş, Paul Cosma – secretarul Consiliului Judeţean Mureş, Valer Băţagă – director executiv al Direcţiei de Dezvoltare Regională şi Implementare Proiecte din cadrul Consiliului Judeţean Mureş, Genica Nemeş – director executiv al Direcţiei Juridice şi Administraţie Publică din cadrul Consiliului Judeţean Mureş, Carmen Pătran – şef serviciu, Serviciul Investiţii din cadrul Consiliului Judeţean Mureş, Kozma Mónika, Kelemen Atilla-Márton şi Lukács Katalin – consilieri în cadrul Cabinetului Demnitarului (Consiliul Judeţean Mureş), Simon István – primarul comunei Sânpaul, Tóth Andrea – director ADI Ecolect Mureş şi reprezentanţi ai asocierii Iridex Group Import SRL şi Servicii Salubritate Bucureşti SA. „Avem şi probleme, cum este, de exemplu, acea legată de taxa de deşeuri care a fost introdusă nu de mult de Guvernul precedent. Avem speranţe că această taxă, de 80 de lei care trebuie să fie acoperită de populaţie este o povară mare, va fi măcar amânată”, a tras un semnal de alarmă Péter Ferenc. „Contăm pe relaţie corectă, reciprocă, cu autorităţile din zonă, în aşa fel încât principalii beneficiari ai unui serviciu modern de salubritate să fie cetăţenii din judeţul Mureş”, a subliniat Florin Pascu, managerul asocierii care operează depozitul printr-un contract încheiat pe o perioadă de 8 ani, în valoare de 99,1 milioane lei.

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE